Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odtah auta - kdo vyhodnocuje důvod?

Od: marekloucka* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, bylo mně odtaženo auto MP Brno v 3:40 v sobotu 18.6. 2011, kvůli stání méně než 5 m od přechodu pro chodce. Když opomenu fakt, že v okolí porušovalo asi 500 aut vyhlášku ( tramvajový pás, to stejné stání, hranice křižovatky) , bych bral, že jsem se dopustil přestupku, nehledě na to, že jsem tam stál 36 hodin, než si toho aktivní strážník všimnul. Pro úplnost Brno - sever ulice Merhautova. Rozhodně jsem nebránil plynulosti provozu a myslím si, že i bezpečnosti. Je na strážníkovi, jak danou situaci vyhodnotí? Je možnost si vůbec stěžovat?

To je asi utopie.

Šel jsem tedy na sběrné parkoviště pro vůz.Tam jsem dostal pokutu od MP Brno 200,- , ale soukromé firmě jsem zaplatil 2040,- za odtah a parkovné. Na autowebu jsem se dočetl tohle:

Vrácení vozidla ovšem projednává jeho vlastník pouze s vlastníkem komunikace (zpravidla příslušným orgánem obce) a nikoli, jak je častou praxí, se soukromým subjektem, který byl najat na převoz vozidla. Vlastník komunikace nemůže jednostranně přenést výkon této pravomoci na soukromý subjekt tak, aby vlastník (provozovatel) nebo držitel vozidla byl nucen jednat s tímto soukromým subjektem a jemu něco platit. Vztahy mezi vlastníkem pozemní komunikace a na převoz najatým soukromým subjektem jsou soukromoprávními vztahy mezi těmito subjekty a vlastníka vozidla se nemohou nijak dotýkat. Vlastník vozidla proto nemusí nijak vejít v kontakt s obcí najatým soukromým subjektem, který zajistil převoz vozidla. Je smutné, že právě toto se v našich městech děje.

Je možné se nějaký způsobem bránit? Máte podobné zkušenosti?Děkuji za odpověď

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Bránit se proti čemu? Vy jste zaplatil a chcete co?

marekloucka*
hodnocení

zajímá mě to ,že vlastně bych vše měl hradit, podle toho právního výkladu výše, MP Brno a nějaké najaté firmě..

erikch*
hodnocení

2x

tak tak,bohužel jakmile zaplatíte je už trošku pozdě-chtělo to obrácený postup-nejdřív zjistit,nahodit dotazy(jako jste udělal i zde) a pak až řešit...V tuto chvíli sice můžete zkusit podat stížnost a pod,.ale efekt se bohužel reálně bude asi rovnat nule...

marekloucka*
hodnocení

Děkuji za odpověď, ale i tak tu stížnost podám.

hodnocení

0x

Zatím buďte rád, jak jste dopadl, protože po reformě našeho soudnictví budete odsouzen k 20 ranám rákoskou na lavici. Trest na Vás vykoná zaměstnanec soukromé firmy, které zaplatíte za každou ránu 100,- Kč + DPH (20%). Vězení budou ve správě soukromých osob a pobyt v nich bude dražší než zahraniční rekreace u moře :))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]