Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

jak opravit naklápění světel

Od: karel1711* odpovědí: 13 změna:
mám felicii rv 95 a nejde mi naklapeni svetel. Ke svetlu vede hadička a ta jde ke kolečku na přistrojove desce,ale nefunguje to. Na jakem principu to asi funguje? Díky

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

technoman*
hodnocení

2x

To bude podobný jako u Favorita. Funguje to na hydraulickém principu, kdy otáčením toho kolečka 0-1-2-3 stlačujete pístek, ten pomocí hydraulické kapaliny ( v těch hadičkách )stlačuje pístky které naklápějí paraboly. Vím že v k tomu psali - nerozebiratelné, neopravitelné, nutno vyměnit. Stejně byste to asi nijak neseřídil aby po opravě chodily stejně obě paraboly.

karel1711*
hodnocení

v tom prípade jak je zvednu nahoru když ta kapalina tam není? Nevim sice proc tam není ale jak jí tam dostanu? Je možné že hadicka muže byt praskla

jabraka*
hodnocení

0x

Kvůli tomu mi neprošla Felina na STK.Je to otázka 900.- v Mototechně a výměna celého dílu.Opravit to nejde.Nebo spíše ne spolehlivě.Malá netěsnost v těch blbostech a je to v troubě.Kdo to vymyslel,ten by zasloužil!

Je to hydraulická záležitost.

JABRAKA

karel1711*
hodnocení

tak to chápu. Ale jak teda doplnim tu kapalinu? Nejak to musi jít,ne?

technoman*
hodnocení

0x

Ty světla jsou normálně "nahoře". Tímletím zařízením se pouze sklápí - aby svítily víc do země, když máte víc naloženo. Tudíž když zadek auta klesá, tak světla by svítila víc nahoru a oslňovala by protijedoucí řidiče. Takhle si je trochu sklopíte a bude to stejné, jako kdyby auto bylo prázdné.

doplněno 19.06.11 17:41:

Obávám se že to asi nepůjde. Vždyť ani nevíme, co je to za kapalinu.

karel1711*
hodnocení

ne jsou dole
doplněno 19.06.11 17:51: no podle barvy *modrá* to vypadá na nemrznouci smes

technoman*
hodnocení

0x

Jesti jsou světla "dole" tak pístky toho korektoru máte zaseklé a úplně je odmontujte protože svítíte víc do země a v noci budete blbě vidět. Potom ale nejezděte hodně naložený protože budete oslňovat. Ale to je divné, protože ty paraboly a pístky vrací pružinka (dost silná) zpět nahoru. Myslím že nejlepší bude to vyměnit za nové (i když je to dost drahé) nebo z vrakáče - ale bacha aby to fungovalo. Nevíme odkud to utíká, náhradní díly na to nejsou...

Jinak i kdyby se vám tu kapalinu nějak podařilo doplnit, tak nevíte jestli znova nevyteče - když už utekla teď. Je to bez záruky. Teď si vzpomínám, že na tom hydr. válci co je na světle (Favorit) byl takový kovový delší šroub. Možná se to tím plnilo, ale nevím.

Mně to taky nechodilo, už jsem to dávno vymontoval . Uvidím jestli auto projde TK, a pak se uvidí. Minule si toho nevšimli, a předminule měli jenom kecy a technik mávnul rukou, že to stejně nikdy pořádně nechodilo...

*smich*
karel1711*
hodnocení

tak jsem to dal dohromady a funguje to tak jak má. Problem byl v hadickách na pistu u svetel. To jsem uřízl a teplovzduchem nasadil. Napln je nemrznouci smes . Naplnil jsem to tak ze jsem do hadicky strčil slabsí az ke kolecku a inj.strikackou jsem to naplnil. Za asistence druheho jsem vytahl pistek ven a naplnil. Zkompletoval jsem to pro jistotu eskapaska a tim samým zpusobem i druhe. Nikde to neteče. Jen jsem doladil podle diagnostiky tovarni nastaveni v pozici 0
doplněno 19.06.11 19:04: tyto pistky u felicie jsou v dolní časti. Takze proto spadli dolu

technoman*
hodnocení

0x

No výborně*palec* Jestli to byla jen prasklá hadička, tak je to dobré. Já to právě měl v háji úplně, tam byl prasklý i ten hydraulický válec. Vyzkoušejte to i v tý poslední poloze, aby chodily STEJNĚ (aby tam nebyl vzduch).

doplněno 19.06.11 19:16:

A co jste tam nastříkal? Normální fridex?

karel1711*
hodnocení

jo obyč fridex. Ostatne tam musi být nemrznouci smes kdo to bude v zime menit smich

hodnocení

0x

Neví někdo, jak je to u FORDA Mondeo Combi Mark III - rok výroby 2001? Mě to také nefunguje a světla jsou v poloze fix - naložený vůz, takže při prázdném kufru svítí tlumená těsně před vůz a dálková trochu dál, ale je to málo zejména při větší rychlosti. STK jsem s tím prošel.

karel1711*
hodnocení

mam dojem že u vás je to v eletrice?

Nevím, musím se podívat do manuálu. V elektrice by to snad šlo opravit lépe než v hydraulice.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]