Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chtěl jsem se zeptat jaký mi hrozí postih pokud při kontrole se zjistí že bych měl jiný motor? děkuji za odpoveď.
PS.: tím "jiným motorem" mám na mysli zástavbu motoru, který se do daného vozu nemontoval. jiný typ motoru, počet válců stejný, stejný zdvihový objem.
Při jaké kontrole máte na mysli? Policajti to obvykle nekontrolují a na STK by na to samozřejmě přišli. Na STK se pokuty neplatí, pouze Vás pošlou domů, ať to dáte do měsíce do pořádku.
V případě, že se stane dopravní nehoda, pak může dojít ke kontrole vozů a pokud se přijde na to, že je ve voze motor, který tam nemá co dělat, pak lze očekávat sankci, je to tak? Policie také může zkontrolovat číslo motoru (ačkoli to tak nedělá, je sice minimální šance, že to zkontrolují), jaký postih pak očekávat?
auto je z právního hlediska technicky nezpůsobilé, neodpovídá totiž schválenému typu, držitelem homologace je výrobcs, bez jeho souhlasu nelze motor měnit za jiný... pravidelnou technickou prohlídkou se to zjistí a dostanete samolepku jen na měsíc, pak končíte...Sankce je jako za jízdu vozidlem technicky nezpůsobilým, vv případě pojistné události ej to pro šikovného likvidátora důvod k tomu aby toho využil a navrhnul krácení pojistného plnění...Pak se můžete s pojišťovou soudit
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.