Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Eko likvidace - odhlášení, kdy

Od: murka* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

dneska mi odtáhli vůz k eko likvidaci. Vystavili mi Potrvzení o převzetí autovraku do zařízení ke sběru autovraků a nechali mi SPZ. S tím mám zajít na magistrát auto odhlásit.

Doufám, že toto potvrzení mi opravdu stačí. Kolik dní mám na to jít na příslušný úřad a vyřídit si to tam?

Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petapeta*
hodnocení

1x

Myslím, že žádná lhůta neexistuje, ale šel bych tam co nejdříve, abych nemusel zbytečně platit povinné ručení.

des*

Dostanete potvrzení a to zašlete na pojišťovnu,která vám vrátí poměrnou částku do konce pojištění,čím dříve tím lépe.

jarda3*
hodnocení

0x

Nemela by se zmena na evidenci hlasit do 10 prac. dnu? S pojistenim to IMHO nesouvisi, po likvidaci ho snad muze zrusit hned - dle zakona snad pojisteni automaticky zanika se zanikem vozidla...

karel1711*
hodnocení

0x
tak to je v poradku. Ja se tim zaobiram a je to v norme. Jen ten papir co vám dali tak je bud plná moc k prevzeti auta a následne ekolikvidaci a nebo papir o likvidaci. Oba maji stejný vyznam. A urady tak date tprukaz a spz na to neni lhuta. Co se tyce pojistky tak konci dnem likvidace
erikch*

jen tak pro doplnění-ten(ti)co vám auto "odtáhli" k ekolikvidaci,si na vás "trošku" vydělají,jelikož sice předají potvrzení,ovšem zároveň vrak nechají druhotně zpracovat coby kovový odpad,jinými slovy cca. 4,-kč za kg...Podle typu auta(jeho hmotnosti),věnoval jste někomu 3-4 tisíce...*frajer* škoda,kdybyste písnul předem,tak se vás toho i s potvrzením taky zbavil(nejste-li z druhého konce republiky),ale alespoň litr byste ode mne dostal...

karel1711*
což je pravda. Já osobně dávám za takove auta 1500 az 2000 kč. Ale když si to spocitaš tak sice dostanes tak 3000 až 3800kč ale pak uklidit plasty atd takze mas tak 1300 kc doma cisteho a to nepocitam praci s rozdelanim. Tak dle meho nazoru to zalezi na lidech jak to chteji. Ja osobne jsem takto sehnal feldu combi rv 95 a perfektni stav a dnes jsem byl na stk. Auto je v poloprevodu. Jo a je to 1.9 v nafte
erikch*

on to málokdo ví,ale i plasty se vykupují(je to recyklovatelná surovina)-byť za nula nula nic,ale je to řešení jak se jich zbavit...vesměs vše v autě a na autě,je buď ABS nebo PP a PA plast-a ty se plus ještě nějakých pár druhů,vykupují...Kontakt sehnal známý,dostal x obrovských jakoby pytlů a po naplnění pak stačí cinknout a frajer si proto z té firmy přifrčí...Jinak rozborka(odplastování a vysklení) auta mi trvá tak 2 až 3 hoďky,a to i s "obřízkou" polstrování sedadel-poněvadž nemusím řešit nepoškození věcí,takže za den třeba čistých 1500,-není tak špatný kšeftík...;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]