Nejste přihlášen/a.
Zdarec,
poradí mi někdo z okolí Pardubicka nebo Kolínska která firma provádí tuto montáž kvalitně? zatím jsem si vybral dvě firmy ale známí mi to rozmlouvají ať to k ním nedávám že mají problémy s autama co jím tu montáž udělali,nebudu je jmenovat jen jedna je z Přelouče a druhá z H.Králové.
Díkes za radu
Ono sehnat dobrou firmu asi nebude sranda. Já koupil auto s LPG 3 měsíce po montáži. Po měsíci to začlo blbnout. Tam kde to montovali je to daleko (120km) tak jsem si to nechal opravit v Praze. V jednom servisu mi to udělali, po týdnu zase problém, jel jsem do jiného, tam mi řekli, že mi tam v tom předešlém servisu vyměnili filtr za špatný a to, že nejde měřák stavu LPG v nádrži, se nedá nic dělat. Navíc mi nejde dotankovat do plna, prý špatný ventil.Proto bych dneska koukal hlavně po kvalitním zařízení, to co mám já ( BRC) jím asi nebude. Jinak celkově můj dojem z toho, jak budu jezdit za levno, se rozplynul. Jelikož mám Forda, kde je hliníková hlava, tak jsem musel nechat dodělat dodatečně přimazávání ventil.sedel (plní se spec.olejem za 600 Kč/Lt), vydrží cca. na 10tis. km. Je to kvůli nechtěnému zaklepávání ventilů.Každý rok se mění filtry, dále se má ročně provádět kontrola zařízení, nebo po 10 tis. najetých km. Žere to o 1 Lt. plynu víc než benzínu, takže si to vše spočítejte. Každopádně je potřeba najezdit hodně kiláků, pro sváteční jszdce se to nemůže vyplatit.
Postupem času,jsem měl 3auta na LPG.Na každém jsem ujel okolo 140tis km a NIKDY jsem neměl problém.Začínal jsem s BRC u Lada 1300,Feldu,a nyní mám Renault Scénik.LPG se mi vždy vyplatilo a doporučuji ho.Jnak když mám něco nového,tj cokoli tak jsou reklamace?Zdarma,proč je nevyužít,do doby než je všechno vpořádku?I cestu bych si nechal zaplatit.A ta "vychytávka"s přimazáváním je nesmysl,všechny 3 auta co jsem jezdil mají hliníkovou hlavu a nic se s ventily nedělo.Člověk asi nemusí "sežrat"všechno.
Buďte rád, že jste NIKDY žádný problém neměl. Znám několik lidí, kterým se vidina na úsporu změnila v noční můru, díky abstinenci té "vychytávky".
Tak nektera auta to snasi lip, nektera hur, s hlinikovou hlavou to nema nic spolecneho - zalezi na vlastnostech sedel ventilu, ktere jsou nalisovany v te hlinikove hlave. V soucasne dobe je dobry Polsky system STAG 300 a novejsi, levne a dost dobre (hodne moznosti nastaveni software, slusna zivotnost, jednoducha montaz) Sam jsem si asi 2 auta instaloval a rekl bych, ze na tom neni co zkazit (coz neznamena, ze to nejaky borec preci jen nedokaze) Dalsi naklady nejsou az tak nutne, revize vubec nikoho nezajima a kdyz tak stoji 200, serizeni po 10kkm je uplne zbytecne - ja treba na instalaci ci jsem nechal delat na podzim a najel doted 25kkm jeste nesahnul. Ale vyplati se to opravdu tak od najezdu 20 a vic rocne.
Tak já nežeru úplně všechno, ale bohužel mě podpálené ventily dohnaly do servisu a oprava stála 60 tis. Vinou bylo údajně LPG, kdy nebylo přimazávání, tak jsem ho raději nechal namontovat v ceně 2,5 tisíce. Mám teď dá se říct novej motor, takže až najezdím cca. 100 000 km. tak se mi náklady vrátí, ale to už ten Ford bude 20 let starej
U 1,4 fabky roku 2002 to je Škodovácký motor patří k nejvhodnějším na přestavbu.O Fordích motorech řady Duratec se to říci nedá do 100tisíc hrozí podpálené nebo zaklepané ventily.Několik takových majitelů znám,záleží kde a jak jezdí,ale vyšší teploty spalování tomuto motoru nevoní a dodatečné náklady jsou potřeba zakalkulovat.|Tyto auta měli nainstalované flashlube.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.