Nejste přihlášen/a.
Zdravim,mam doma opela calibru je to 2,0 8V s obycejnym neupravenym motorem,jelikoz je to starsi auto taK UZ TO ASI ZTRATILO VETSINU VÝKONU tak se ptam čím vším můžu u tohodle auta zvysit vykon,jediny co sem do toho zatim na zvyseni vykonu pridal je filtr na odlehčeni motoru( malej filtřík co je napojenej k víku ventilů,né vzduchovy filtr na saní) malicko se to auto potom mozna probudilo ale to se mi asi jen zdalo tak pls poradte jak udelat to auto jako dřív,na youtube je i calibra s vykonem 568PS coz uz je docela kotel no ale rad bych neco podobneho ale ne az tak moc...
předem,nechal sis změřit tlaky válců...? To s tím hodně souvisí(jakože víš,že motor pomalu "ztrácí")jinak tak všeobecně-vyladění motoru stojí neskutečný rance,navíc to neuděláš na koleni-tak aby to mělo nějaký efekt...Ale lze řešit "výměnou" za turbínu(co tam dávali seriově) a hned máš asi 90 "kuníků" k dobru...(což je pomalu double oproti 2.0 8 ventilu)...Sice bys tam musel řešit komplet elektriku(minimálně motorovou),což je vcelku taky mazec-nevím Calibru jsem nikdy nepřekopával,možná by musela jít celá kaeláž...Jen pro představu-dohromady je to asi 10 kg kabelů,s tím,že už od osvětlení zadní značky musíš všechno tahat,a nedokaličit ani jeden konektor,až dopředu-pokud jsi to nikdy nedělal,tak tahle varianta je taky pasé(a kdokoli to bude dělat,nechá si to zaplatit) Takže možná by bylo dobrý nechat Calibru Calibrou,alespoň v tvém provedení 8 ventil,a zkusit mrknout po turbíně celé jiné(chceš-li zůstat u Calibry...Anebo bych ti i z osobní zkušenosti doporučil Peugeota 405 T 16 4x4, 212 koní v sérii,stavitelný podvozek-to je stroj,s kterým jsem zažil neskutečné věci(zde lze oprávněně použít rčení "letadlo na kolech"),nedávno jsem jej na autoscoutu viděl asi za 5500,- Éček-ale fakt super stav...,záleží ale jak jsi na tom s kačkama-nicméně to jsou rarity,které budou cenově jen stoupat(stejně jako doposud)a nezbouráš-li jí(a samozřejmě nezhuntuješ),tak třeba za pět let jí můžeš s velkým ziskem střelit...A ještě poznámka-seriová turbína se nechá mnohem lépe a levněji doladovat než atmosféra...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.