Nejste přihlášen/a.
Děkuji mnohokrát za odpovědi na můj dotaz. V jedné z odpovědí bylo doporučeno uvést pro lepší názor název autobaterie. Tedy je to: VARTA B19, 45 Ah-12V.
Jelikož nabíječku mám půjčenou uvažuji o koupi nabíječky .Jelikož jsem sama a ještě k tomu ženská nevyznám se v tom množství nabízených nabíječek baterií, tak bych vás prosila o doporučení.
Na internetu jsem se také dozvěděla, že existuje nabíječka bateriií-uržovací, která by možná mohla pomoci vyřešit můj problém s méně častým provozem vozidla a tedy s častým nabíjením. Parametry: napětí 12V-kapacita 10-250 Ah. Popis funkce:střídavě nabíjí a vybíjí akumulátor,čímž jej udržuje v ideálním stavu. Prosím o Váš názor zda by byla v mém případě vhodná, nebo by bylo lepší zakoupit klasickou nabíječku.
Ještě jednou díky za odpovědi.
Udržovací nabíječky mají pro ženu jednu podstatnou výhodu - strkají se většinou do zdířky zapalovače, takže nehrozí přepólování baterie. Mají čip, který sleduje úroveň nabití, takže nehrozí přebíjení a vyvaření baterie.
Počítejte, ale s tím že jsou pravděpodobně několikrát dražší než obyčejná nabíječka ze supermarketu, spotřeba proudu na udržování bude vyšší než když baterii jednou za měsíc dobijete klasicky a navíc budete muset i u takzvaně bezúdržbových bateriíí hlídat a dolévat hladinu elektrolytu.
Výhodou za to budou stoprocentní starty i za mrazů.
V Lidlu prodávali bezvadnou nabíječku s udržovacím režimem asi za 440 Kč.To by úplně stačilo.Najdi si ji na netu,třeba bude někde v nabídce.Prodávají dokonce i solární nabíječky,ta se dá do zdířky od zapalovače a sluníčko za oknem se o baterii postará.Tam je ale cena od 1500 Kč výše.Nemám vyzkoušené,ale tu z Lídlu používám na baterii v karavanu,je spolehlivá a za pár korun.
Děkuji za odpověď. V tom případě bych chtěla normální nabíječku - ještě Vás chci poprosi o Váš typ. Děkuji
Moje nabíječka pochází z Lídlu,název je ABSAAR stála asi 480 Kč.Zrovna s ní baterku nabíjím.
JABRAKA
doplněno 05.12.12 21:33:Ještě dodám,pokud nastanou mrazy,tak je skutečně důležité,aby baterka byla nabitá na plnou kapacitu.Proč?Při plném nabití má kyselina uvnitř největší hustotu,nehrozí zamrznutí.To by mohlo mít zničující následky na články v akumulátoru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.