Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou nabíječku na autobaterii?

Od: xx* odpovědí: 5 změna:

Děkuji mnohokrát za odpovědi na můj dotaz. V jedné z odpovědí bylo doporučeno uvést pro lepší názor název autobaterie. Tedy je to: VARTA B19, 45 Ah-12V.

Jelikož nabíječku mám půjčenou uvažuji o koupi nabíječky .Jelikož jsem sama a ještě k tomu ženská nevyznám se v tom množství nabízených nabíječek baterií, tak bych vás prosila o doporučení.

Na internetu jsem se také dozvěděla, že existuje nabíječka bateriií-uržovací, která by možná mohla pomoci vyřešit můj problém s méně častým provozem vozidla a tedy s častým nabíjením. Parametry: napětí 12V-kapacita 10-250 Ah. Popis funkce:střídavě nabíjí a vybíjí akumulátor,čímž jej udržuje v ideálním stavu. Prosím o Váš názor zda by byla v mém případě vhodná, nebo by bylo lepší zakoupit klasickou nabíječku.

Ještě jednou díky za odpovědi.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Udržovací nabíječky mají pro ženu jednu podstatnou výhodu - strkají se většinou do zdířky zapalovače, takže nehrozí přepólování baterie. Mají čip, který sleduje úroveň nabití, takže nehrozí přebíjení a vyvaření baterie.

Počítejte, ale s tím že jsou pravděpodobně několikrát dražší než obyčejná nabíječka ze supermarketu, spotřeba proudu na udržování bude vyšší než když baterii jednou za měsíc dobijete klasicky a navíc budete muset i u takzvaně bezúdržbových bateriíí hlídat a dolévat hladinu elektrolytu.

Výhodou za to budou stoprocentní starty i za mrazů.

artemio2*
hodnocení

0x

V Lidlu prodávali bezvadnou nabíječku s udržovacím režimem asi za 440 Kč.To by úplně stačilo.Najdi si ji na netu,třeba bude někde v nabídce.Prodávají dokonce i solární nabíječky,ta se dá do zdířky od zapalovače a sluníčko za oknem se o baterii postará.Tam je ale cena od 1500 Kč výše.Nemám vyzkoušené,ale tu z Lídlu používám na baterii v karavanu,je spolehlivá a za pár korun.

jabraka*

Takovou nabíječku používám dva roky,má nastavený nabíjecí proud při plně nabité baterii na minimu.Nabíjení není většinou potřeba každý týden,v zimě stačí baterii vymontovat z auta a nechat nabíjet přes noc.Pak už s tím vystačí měsíc,v létě nabíjím jednou za sezonu.

JABRAKA

xx*
hodnocení

Děkuji za odpověď. V tom případě bych chtěla normální nabíječku - ještě Vás chci poprosi o Váš typ. Děkuji

jabraka*

Moje nabíječka pochází z Lídlu,název je ABSAAR stála asi 480 Kč.Zrovna s ní baterku nabíjím.

JABRAKA

doplněno 05.12.12 21:33:

Ještě dodám,pokud nastanou mrazy,tak je skutečně důležité,aby baterka byla nabitá na plnou kapacitu.Proč?Při plném nabití má kyselina uvnitř největší hustotu,nehrozí zamrznutí.To by mohlo mít zničující následky na články v akumulátoru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]