Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny příznivce rychlých kol. Tak k věci, mám motocykl Jawa 350 model 639 a po lehčí nehodě, kdy stroj narazil na "nakopávací páku" a zároveň řadící se uvnitř převodovky nějakým způsobem přeházely převodové stupně...
Tak se chci zeptat, jestli je tato oprava možná i bez větších znalostí doma v garáži? Popřípadě, má-li někdo schéma převodovky?
JAWA-převodovka je primitivní, pokud nejsou poškozeny čepové a ozubcové spojky na převodových kolech a předlohová hřídel je také v pořádku, rozebrání a složení zvládnete sám,stačí se podívat na některé stránky jawa-klubů, jsou tam naskenované celé brožurky-návody na opravy, převodovka a její rozebrání a složení v obráceném pořadí je tam popsána...rozeberte klidn celýá motro a zkontroujte i klikovou hřídel, zda tam nemáte vůle...při té příležitosti můžete sací a výfukové kanály válců vybrousit malou bruskou po kutily a vyleštit, atd...když už budete mít motor venku, tak to chce pořádnou údržbu...k přetěsnění motoru doporučuji čedý lukoprén, malý tuby stojí několkik desítek korun a těsní dobře...
Zkontrolujte především zda po nárazu nedošlo k nějaké deformaci
Taky bych potřeboval poradit
Mám vojenskou 350 z roku 1976 a vyskakuje mi 3. převodový stupeň :D Nevíte, čím to může být? Máte někdo schématko?
Díky
2x požaduje teoretickú radu ,ako si sám rozoberiete a opravite prevodovku na moto .Ako lajk to nezvladnete -nemáte žiadne pripravky na demontaž spojky ,dynama ani stahovak a neviete čo je bežné opotrebenie a čo je poškodené ozubene kolo, ohnutú radiacu vidličku nezpoznate od funkčnej a skontrolovat klukovku na indikatoroch na 0,O2mm to je práca iba pre majstra! Vy možete motor iba zabalit do drevenej prepravky a poslat ho niekomu ,kto "primitivnu" prevodovku rozoberie ,ale aj bez dalšieho poškodenia opravi za par hodin .Pomoc hladajte trebars na fore Jawamánia ,kde vas odbornik neodmietne
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.