Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Klepání ventilů

Od: kubijos* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, prosím poradte mám renault laguna 1.8 16v r.v.1999 zatím bez závady až včera když jsem opět nastartoval a rozjel se začalo v motoru divně klapat a rachtat,jelo to stejně jen to klepání v horní části jako by štely ventilu poradte kdo máte zkušenosti co by to mohlo být děkuji

doplněno 15.06.11 21:45:

Tak olej nebyl měněn a je ho tam dost,rozvody jsem měnil před půl rokem když jsem auto kupoval ,mělo najeto 90000 ted je najeto asi 96000,mimo rozvodů sem nic neměnil,olej kontroluju pravidelně je tam elf 5W 40,na výměnu se teprve chystám koupil jsem shell helix ultra 5W 40 akorát toho budu muset vyměnit asi víc

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

2x

Nejspíš se ozvaly hydroštely. Buď je některý špatný nebo čerpadlo dává malý tlak oleje. Nebyl měněný olej za nějaký lehkoběžný a tím pádem řidší?

doplněno 13.06.11 23:27:

Hope HYDROŠTELY. To jsi u warťase neměl *smich* To je taková vychytávka abys nemusel štelovat ventily. Štelují se samy tlakem oleje, časem ale hydroštely zatvrdnou a pak to takhle začne "rachtat" jako když ventily nejsou seštelované. No oni vlastě nejsou.

Vypadají takhle (foto) Je to stažené z netu, do garáže se mi teď opravdu nechce:)

Klepání ventilů
hop®

Are! HyCOOO? Já skončil u warťáka a škoděnky a na služebního Transita mám servisáka, tak, prosím pomalu... ;)*smich*

doplněno 13.06.11 23:18:

Jo a lagunu znám, Modrou, hezkej film, hezkej kluk... *haha*

kubijos*
hodnocení

Díky za odpověd ,ještě se chci zeptat jak je přibližně náročná oprava časově i finančně ,co se musí vyměnit diky

ar*

Tak samotná výměna tak 2-3 hoďky( Musejí se sundat rozvody, vyndat vačky). Cena se odvíjí podle toho kolik hydroštelů bude v háji a kde se to bude dělat. Taky to chce dát rovnou nové simeringy na vačkách. Nevím kolik je na rozvodech nalítáno.

Chtělo by to nejprve změřit tlak oleje, než se to rozhodí, aby se nedělala zbytečná práce. Pokud to dělají všechny hydroštely nevěřím, že by odešly všechny najednou, to je větší šance vyrát ve zkrachovalé Sazce:). To by potom nasvědčovalo na olejové čerpdlo. Opravdu nebyl v poslední době měněný olej a je ho tam dost?

bxmen
Jestli se muzu zeptat... Jak souvisi vymena oleje s hydrostosama? Diky
vernon
Souvisí tím, že řidší olej do nich lépe za studena teče a u některých aut kde hydroštely cvakají, toto cvakání při přechodu na řidší olej často ustane. Ovšem pokud je již motor nebo olejové čerpadlo opotřebovanější, může nastat přesně opačná situace - při přechodu na řidší olej nemusí být v mazací soustavě dostatečný tlak a hydroštely se začnou špatně plnit olejem a cvakat. Sám jsem to na vlastní kůži zažil u motoru 1.6SR 74kW u Golfu IV s najetými třemi sty tisíci kilometry. Při výměně oleje 10W-40 za 5W-40 (který tam správně patří), začala chrastit snad všechna hydraulická zdvihátka a byl to velice strašidelný zvuk...
Olej za osm stovek se musel vypustit a použít zase 10W-40.

To BXman -jednoduše-nevhodný,starý hooodně jetý olej způsobí ono klepání jako na starších motorech, kde nejsou seřízené ventily (jako BX manovi třeba motor 150J ,nebo novější motory řady TU-třeba TU1M+,nebo všechny motory řady XUD).U hydroštelů se to projevuje povětšinou jako "cvrkání" šicího stroje. Např mně po výměně oleje v motoru XU7JP4 asi 2minuty taky cvakali než se (laicky řečeno) natlakovali!rostě špatný olej=nevytvoří se správný tlak v "hydxroštelu a ...

Nevhodný oelj ,nebo hooodně starý,jetý olej nevytvoří správný tlak v hydroštelu a jeto pak jako staré motory třeba typ 150J nebo krapet novější TU1M+,či řada motorů XUD s neseřízenými ventily!

bxmen
hodnocení

0x
Tak dobre... Olej sem menil pred dvema tisici... 5w40 dle vyrobce. Mam tedy zkusit 10w40?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma cvakání hydroštelů
Otázky na téma výměna hydroštelů

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]