Nejste přihlášen/a.
Koupil jsem si auto v autobazaru.Vše při předávaní bylo v pořádku.Ale při cestě domů se mi na displeji rozsvítila kontrolka diagnostiky.nějak jsem to neřešil.po par dnech jsem zajel do autorizovaného servisu kde mi přišli na špatný snímač.vše opravili a řekli že by to mělo být ok.Jenže ten samí den večer se rozsvítila znova.Znova do servisu a chyba na turbu oprava 45000kč.je možné auto po měsíci vrátit autobazaru a požadovat na nějaké vyrovnání?a jde i když to mám od nich na ůvěr na splátky odstoupit od smlouy?Auto je 3roky staré v hodnotě 250000kč.
Děkuji předem za odpovět.
Záleží co je ve smlouvě,asi to už vrátit nepůjde(většinou je ve smlouvě formulka o něčem že jste seznámen s technickým stavem vozidla),ale viděl bych jako reálné dostat slevu kterou podle obchodního zákoníku lze požadovat.
Jenže ta kontrolka musela svítit už před tím.A jen byla vymazána a chyba byla skrita.Auto potřebuji k podnikáni a zatim mi jen stojí a nevidělává.Se stavem vozidla jsem byl seznámen ale s tou chybou ne.
Tak zkuste PÍSEMNĚ! odstoupit od smlouvy(možná by bylo lepší kdyby to sepsal právník) s uvedením důvodů a pokud možno s vyjádřením odborného servisu.
Děkuji za odpovědi!takže je možné dotazovat slevy a co když na to autobazar nepřistoupi a neuhradí opravu?mám to brát nějak soudně?
Ve tvém případě bych vzal smlouvu a zašel za právníkem.Ten už ví co dělat.On Ti řekne co je to za smlouvu a jestli má cenu se něčeho domáhat.Každá smlouva je jiná,ale ze zákona musí mít nějaké pravidla.Volil bych právníka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.