Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

zpusob plneni autonehody

Od: jonky26® odpovědí: 3 změna:
potreboval bych radu. Mel jsem s mym autem z roku 95 drobnou autonehodu, kde poskozeny jsem ja. Dnes jsem byl s tim autem za likvidatorem pojistovny, kde auto ohledal a dal me na vyber zda chci plneni na fakturu nebo na rozpocet. Moc tomu nerozumim proto bych rad vedel co je v mem pripade pro me nejlepsi? A jaky je mezi tim rozdil? Jen doplnim ze mam lehce tuklej naraznik, prevy svetlo a hnutej predek

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jarda3*
hodnocení

0x

Pri hrazeni rozpoctem spocitaji podle svych tabulek skodu a castku pojistovna vyplati, na fakturu proplati proste fakturu servisu - ale jen do nejakeho limitu, zase dle tabulek hodnoty auta. Pokud to spravi 3 rany kladivem a nove svetlo z vrakace, je vyhodnejsi rozpocet, pokud to ma byt dokonale opraveno, tak to asi stacit nebude.

hodnocení

0x

rozpočet je, že vypočtou škodu a tu Vám vyplatí. Pokud jste šikovný, nebo si to nedáte opravit, vyděláte. Na fakturu je to tak, že uhradí (opět podle výpočtu) celou nebo část faktury a vy doplatíte zbytek.

cukrar.rajce.idnes.cz/...

třeba zde, dostal jsem 7 000Kč na opravu, vozidlo jsem dostal zdarma, pak ještě nějaký čas jezdilo s červenými dvěřmi z jiného auta...

a ještě jsem dostal za šrot...

hodnocení

ten doplatel ktery bych popripade doplacel za tu fakturu se jmenuje amortizace? Znamy me rikal ze mam pocitat s nejakou amortizaci pokud to vezmu na fakturu. Ted vazne nevim jak se rozhodnout. Nikoho znamyho na opravu nemam a chtel bych to mit co nejlepe opraveny ale zase se me moc nechce doplacet ze sveho a nejlip nic.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]