Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Před rokem jsem prodal auto. Vše proběhlo, jak mělo - smlouva, platba v hotovosti,
odhlášení vozu, zrušení povinného ručení, vrácení přeplatku pojistného...vše OK.
Dnes ráno (9.6.) mě kontaktovala PČR s tím, zda-li jsem majitelem tohoto vozu.
Když jsem policistovi řekl, že jsem vůz před rokem prodal, bylo mi sděleno,
že člověk, se kterým jsem prodej uskutečnil, se právě nacházi ve vazbě a
že tvrdí, že se mnou žádnou smlouvu neuzavřel a vůz na sebe tedy také nepřepsal.
Důvod, proč mě kontaktují,je ten, že vůz se nachází nezajištěný kdesi na veřejné komunikaci
a do 24 hodin bude odtažen a že tedy jako jeho majitel jsem za to odpovědný
a veškeré náklady spojené s odtahem a parkováním budu hradit já.
Povolal jsem tedy ekologické likvidátory vozidel, auto odtáhli (zatím zdarma),
ale likvidovat zatím nehodlají, protože se správně domnívají, že nejsem majitelem vozidla...nebo snad ano?
Dotaz zní takto:
-jak mám dále postupovat?
-zda-li si mám vyžádat výdej dat z registru silničních vozidel a na jejich základě nechat auto zlikvidovat a následně
vyřadit z evidence, je-li to vůbec tak možné?
-nebo mám také brát nějaký drogy, aby mi ten bordel, co se tady v této republice odehrává, připadal naprosto normální?
Děkuji za radu.
Marti Loučka, Brno
Pane Loučko, již kolegové (někteří tomu opravdu rozumí dost dobře) Vám napsali správně, že již rok nejste vlastníkem vozidla.
To že se na Vás obrátila policie s nepravdivým tvrzením je smutné. Bohužel jsou to jen lidi a chybují.
Dotaz zní takto:
-jak mám dále postupovat? nic nedělat a každého ukázat kopii smlouvy a posla je na evidenci vozidel, že nejste ani v registru.
-zda-li si mám vyžádat výdej dat z registru silničních vozidel a na jejich základě nechat auto zlikvidovat a následně
vyřadit z evidence, je-li to vůbec tak možné? to nemůžete, páč nejste majitel ani v evidenci zapsán jako majitel.
-nebo mám také brát nějaký drogy, aby mi ten bordel, co se tady v této republice odehrává, připadal naprosto normální? Bordel? podle čeho soudíte, že odsouzený lže a policie to prošetřuje? To je přeci správné. Vy buďte klidný a k vozidlu se nehlaste.
Neměl jste nechat odtahovat vozidlo, páč se můžete dostat do problému. Užíváte cizí věc, objednal jste si službu a tu budete muset uhradit, skladování vozu....
Přeji ať to dobře dopadne
Nevědel jsem že o vlastnických vztazích rozhoduje PČR...na tom story něco nesedí...Každý střízlivý a svéprávný člověk by měl mít jasno v tom, co vlastní a co ne...Vy mezi ně asi nepatříte...Myslím si proto, že vlastníte nejen to staré auto, ale i i firmu, ve které jsem kdysi pracoval a která mi dluží cca 2.500,- Kč příplatek za práci 8. května...Tak naval ty prašule, hradíš to ty
Je to divny, mel jsem podobny pripad, auto jsem dal kamosovi, ani jsem to neodhlasil a asi za 3 roky prisla kriminalka ktera vysetrovala tlupu sberacu kovu. Jen jsem jim rekl, komu jsem to prodal a hotovo. Nakonec jsem to chtel radsi odhlasit (auto proste zmizelo a bylo stale psane na me) tak jsem vysomroval zapis od policie ze auto bylo ukradeno a zlikvidovano (i kdyz pry by mi to nemeli dat, protoze nejsem majitel...) Takze pokud je kupni smlouva tak bych to vubec neresil.
Píšete: Vše proběhlo, jak mělo - smlouva, platba v hotovosti, odhlášení vozu, zrušení povinného ručení, vrácení přeplatku pojistného...vše OK.
No ono to asi OK nebylo, nepíšete, zda to na sebe kupec přepsal, zřejmě ne a proto tvrdí, že to není jeho. Jinak nebyl důvod jít za původním majitelem. Prostě P ČR předložit kupní smlouvu (je-li v pořádku a kupec identifikovatelný), ať si udělají kopii a s úsměvem odkráčet. Je podle RZ hrazena pojistka? A ještě bych po něm chtěl náhradu nákladů.
sa-apl2.ckp.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.