Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
Koupil jsem vozidlo od leasingove spolecnosti (auto neni na leasing, leasingovka ho vyradila ze sveho vozoveho parku). Leasingovka auto odhlasila a nejsem si uplne jisty, zda ho musim prihlasovat, protoze TP je jiz psany na me jmeno. OTP je stale psany na tu leasingovku.
Otazka tedy zni, musim podstoupit cely registracni proces (STK, evidecni kontrola), nebo staci dojit jen na odbor evidence vozidel a nechat si vystavit novy OTP na me jmeno?
Snazil jsem se to zjistit na odboru evidence vozidel, ale maji tam stupidni telefonni odpovidac s jehoz pomoci jsem se nedopatral.
Dekuji moc,
Honza
Je TP psaný na tvé jméno nebo jen odhlášený na tebe?Jestli je to už na tebe přihlášený tak by měla stačit evidenční kontrola.
Me jmeno je v TP pod nadpisem "Vozidlo prevedeno - odhlaseno (na koho, kam)". To je asi spatne co, tj. budu muset registrovat.
Pokud bych musel auto normalne registrovat a vyse uvedene nestacilo, je nutne absolvovat STK i kdyz je STK v TP platna do 2010, nestaci pak jen evidencni kontrola?
Dekuji.
Už všera se mi nezdála správnost Vašeho popisu dokladů, dnes je to již lepší. Jste ve fázi "polopřevodu". Vaší povinností je uzavřít zákonné pojištění, navštívit evidenční kontrolu, asi za 200Kč a jak kde. Pak si vyplnit formuláře (klidně stáhnout na internetu a v klidu doma vyplnit) a navštívit evidenci motorových vozidel, zaplatit 800Kč a pak už jen spokojeně jezdit. Přeji hodně ujetých kilomerů bez nehod.
Jj, dekuji moc za objasneni. Evidencku uz mam, povinny ruceni bude v pondeli a pak hned jdu registrovat.
V tom TP me prave zmatla kolonka "Vozidlo prevedeno - odhlaseno (na koho, kam)". V podstate jde o rubriku slouzici pouze k odhlaseni, nova registrace (novy vlastnik) se pise do samostatneho "kvadrantu" v TP (to mi rekli i dnes na evidencni kontrole a potvrdili, ze novou STK nepotrebuji).
Dekuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.