Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pov. ručení - potřeba nepřetržité kontinuity?

Od: odjinud* odpovědí: 2 změna:

Zdravím,
mám takovej dotaz ohledně pov. ručení: koupil jsem cca před 3 týdny ojetinu. Pak jsem byl na dovolený, pak jsem vybíral pojišťovnu atd. a je tam prodleva mezi tím, když původní majitel pojistku zrušil a než jsem to zřídil já cca ty 3 týdny. Samozřejmě mi auto jen stojí před barákem a nikam s ním nejezdím... ale bratránek teďka říkal, že i tak je potřeba ho hned pojistit tak, aby nebylo to auto ani den nepojištěný (něco jako zdravotní pojištění) nebo dát značky do depozitu... jinak prej je nějaká sankce od sdružení pojišťoven či jaký pakáže... Nevíte, co je na to pravdy a jakej je ev. časovej limit znovupojištění auta? Případně pokud je za to nějaká pokuta, kde a jak se to hradí, kdo to posílá atd. (nerad bych, aby mi to přišlo za 10 let i s úroky a návrhem na exekuci... )
Předem díky za info.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

1x

Ano, bratránek má pravdu, ani den, hodinu bez pojištění. Všimněte si prosím smlouvy, počátek a konec pojištění. A je to logické.
sa-apl2.ckp.cz/...

erikch*
hodnocení

0x

dá se to i řešit reakcí na případnou výzvu ČKP-česká kancelář pojistitelů,že v tu dobu auto stálo někde třeba s poruchou u Franty Pepíka v Horní Dolní(200 km od domova)v jeho garáži na opravě(čili jinými slovy na veřejně nepřístupném pozemku-to je pak velmi důležitá fráze) a že jste značky nedal do depozitu budete případně následně řešit s místně příslušným obecním úřadem-tam už lze dohadovat a vysvětlovat(narozdíl od ČKP)-prostě večer bla bla bla,to už bude záležet na přístupnosti úřednice(ka) a vaší výřečnosti...Základem je ale mít ošetřeno přebírání pošty v místě trv.pobytu(pokud bydlíte jinde),abyste mohl reagovat na výzvu od ČKP-jinak díky tzv.institutu úředního doručení bude i přes nepřevzetí zásilka považována za doručenou,a jelikož o ní nebudete vědět,tudíž ani reagovat-pak se to právě dozvíte až od exekutora(to už je ale pozdě)...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]