Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

otazka jak odhlasit osobni automobil

Od: michaltrmac odpovědí: 7 změna:

dne 29.5.2011 jsem zakoupil osobni vuz FORD mondeo r.v.1993.Dne 30.5.2011.puvodni majitel auto odhlasil a nahlasil na mne.2.6.2011 se mi auto prehralo a podpalilo se tesneni pod hlavou.Chci zjistit jestli to auto muzu uplne odhlasit a reciklovat anis bych ho musel na sebe prihlasit

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

2x

Teoreticky by mohlo jít toto: Zajít na dopravák s kupní smlouvou a dokladem o likvidaci. Lepší by bylo, kdyby to udělal původní majitel.

Nezlobte se na mě, nějak se mi to nezdá. Koupíte auto a za pár dní ho zlikvidujete jen kvůli těsnění pod hlavou? Že by ekologická daň? *smich*

doplněno 05.06.11 09:18:

Desi, to bylo na mě? *sok* Mě je jasné, že to je staré auto, ale prostě ... Koupíte si auto na pár dní?

des*

Myslím že se tím horkem přehřívají i věci živé ve stejném místě určení.On téměř 20letý vůz není to co zamlada.Očividně.

doplněno 05.06.11 09:22:

Marenko,to bylo jako všeobecně,no a skoromajitel to potvrdil.Zkrátka neměl štěstí.*hi*

michaltrmac
hodnocení

to sedi cim starsi tim min vidrzi a oprava je narocnejsi

ar*
hodnocení

1x

Auto v polopřevodu je nejprve nutno doregistrovat na sebe, jinak s ním úředně nejde udělat nic. Pokud ho při doregistraci necháte vyřadit, tak se vyhnete eko dani. Poplatku za registraci se nevyhnete.

doplněno 05.06.11 13:57:

Jardo3 to by asi šlo, ale jak znám dnešní poměry. Odpověď bude znít "auto jste si koupil, já ho na vás přepsal a teď už si sním dělejte co chcete. Já nikde lítat nebudu na to nemám čas" Jako bych to úplně slyšel, to by musel kupec narazit na opravdu dobráka a to je dnes ohrožený druh

jarda3*

Tak jeste by prodavajici mohl zrusit poloprevod a vyradit, ne? To by bylo snad zadarmo... (jako neuskutecneny prodej, odstoupeni od smouvy...)

carl

skoda-virt.cz/...

kdo vi ale jak to funguje dneska ... dole v diskusi je ale neco aktualniho

nu*
hodnocení

0x

vzhledem k tomu, že se neodhlašuje auto jako takové, ale auto včetně registrovaného majitele-provozovatele, nelze auto odhlásit, protože není jasné kdo je majitel-provozovatel ...až se někdo nechá registrovat jako majitel-provozovatel auta, pak může odhlašovat...

Pro ty méně chápavé ještě popadesáté zopakuji, že registr vozidlel je seznam vozidel a jejich provotzobatelů, a kdyby nebyl seznamem vozidel a jejich provozovatelů, jak praví zákon č.56/2001Sb, ale jen seznemem votidel, byl by k ničemu...k čemu je seznam 10 milionů aut, když v seznamu aut nebude údaj o tom, komu to auto patří...

doplněno 05.06.11 21:42:

no a pro ty úplně zabržděné, kdyby tomu nebylo tak, jak popisuji výše, jezdila by všechna auta v ČR v tzv. polopřevodu, nikdo by je na sebe neregistroval a stát by neměl přehled o ničem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]