Nejste přihlášen/a.
dne 29.5.2011 jsem zakoupil osobni vuz FORD mondeo r.v.1993.Dne 30.5.2011.puvodni majitel auto odhlasil a nahlasil na mne.2.6.2011 se mi auto prehralo a podpalilo se tesneni pod hlavou.Chci zjistit jestli to auto muzu uplne odhlasit a reciklovat anis bych ho musel na sebe prihlasit
Teoreticky by mohlo jít toto: Zajít na dopravák s kupní smlouvou a dokladem o likvidaci. Lepší by bylo, kdyby to udělal původní majitel.
Nezlobte se na mě, nějak se mi to nezdá. Koupíte auto a za pár dní ho zlikvidujete jen kvůli těsnění pod hlavou? Že by ekologická daň?
Desi, to bylo na mě? Mě je jasné, že to je staré auto, ale prostě ... Koupíte si auto na pár dní?
Auto v polopřevodu je nejprve nutno doregistrovat na sebe, jinak s ním úředně nejde udělat nic. Pokud ho při doregistraci necháte vyřadit, tak se vyhnete eko dani. Poplatku za registraci se nevyhnete.
doplněno 05.06.11 13:57:Jardo3 to by asi šlo, ale jak znám dnešní poměry. Odpověď bude znít "auto jste si koupil, já ho na vás přepsal a teď už si sním dělejte co chcete. Já nikde lítat nebudu na to nemám čas" Jako bych to úplně slyšel, to by musel kupec narazit na opravdu dobráka a to je dnes ohrožený druh
vzhledem k tomu, že se neodhlašuje auto jako takové, ale auto včetně registrovaného majitele-provozovatele, nelze auto odhlásit, protože není jasné kdo je majitel-provozovatel ...až se někdo nechá registrovat jako majitel-provozovatel auta, pak může odhlašovat...
Pro ty méně chápavé ještě popadesáté zopakuji, že registr vozidlel je seznam vozidel a jejich provotzobatelů, a kdyby nebyl seznamem vozidel a jejich provozovatelů, jak praví zákon č.56/2001Sb, ale jen seznemem votidel, byl by k ničemu...k čemu je seznam 10 milionů aut, když v seznamu aut nebude údaj o tom, komu to auto patří...
doplněno 05.06.11 21:42:no a pro ty úplně zabržděné, kdyby tomu nebylo tak, jak popisuji výše, jezdila by všechna auta v ČR v tzv. polopřevodu, nikdo by je na sebe neregistroval a stát by neměl přehled o ničem
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.