Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Velký TP není k novému vozu hned?

Od: michellin* odpovědí: 9 změna:
Dobrý den,
kupuji od dealera nový vůz, bylo mi řečeno, že při prodeji bude podepsána kupní smlouva, obdržím převozní značky a malý TP a velký TP mi bude zaslán do týdne od podepsání kupní smlouvy. Myslela jsem, že velký TP obdržím při předání vozu, zaplacení v hotovosti a podepsání kupní smlouvy, toto mě zarazilo a proto bych se ráda zeptala, zda se to takto praktikuje a je to v pořádku.
Díky za váš čas.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

0x

ano-dealer vozů není oprávněn vydat TP a registrovat vozidlo k provozu-to může jen stát,potažmo úřad,na základě právě oné(mimojiné)kupní smlouvy...

michellin*
hodnocení

Takže dokud není podepsaná kupní smlouva, velký TP neexistuje, chápu to dobře?

Rodiče kupovali předváděcí vůz, měl již něco málo najeto, dostali k němu také převozní značky ale i velký TP rovnou při prodeji (v TP jsou zapsáni jako první majitel). V tom případě ho dostali, protože se jednalo o předváděčku?

nu*
hodnocení

0x

omyl, k novému autu prodanému v ČR vystavuje velký TP výrobce, trvejte na ton že chcete auto spolu s velkým TP, měl by to být tzv. čistopis, malý TP se vystavuje až při registraci na úřadu

nu*
hodnocení

0x

pokud je k auto i malý TP, nejedná se o nový vůz, ale o vůz již registrovaný

erikch*

tzv."předváděcí auto" je již registrované-právě na ofic.zástupce dané značky automobilu(kteří vesměs sídlí v Praze),proto má většinou pražské značky a registrované je proto,aby mohlo být provozováno-"předváděno"...Nové auto-to co přifrčí do ČR(pokud nejde o Škodovku a TPCA) je "vyzbrojeno" typovým listem,homologací a spoustou dalších dokladů-ale ne TP-ten smí vydat pouze patřičný místně příslušný úřad dané země,kam bylo vozidlo dovezeno-na žádost zástupce značky,dealera,a to na základě kupní smlouvy a oněch typových listů,homologaci atd...Proto k novým autům jsou "převozky"-než úřad vyhoví žádosti dealera a vůz zaregistruje...Je to stejné jako kdyby mi rodný list vystavila nemocnice s porodnicí-kde jsem se narodil a né státní úřad k tomu pověřený,čili matrika(a taktéž cca. po týdnu od narození)...

nu*

to co přifrčí do ČR a je prodáváno oficiálním dalerem značky je prodáváno s čistopisem TP, který vystavuje výrobce...Když si koupíš novou škodovku v Porsche, dostaneš k ní čistopis a vzadu je razítko Škody Mladá Boleslav, ne MěÚ Mladá Boleslav

erikch*

jo jo,razítko Škodovky bylo,pravda-ale trošku dříve(ti se "zažloutlejším"rodným listem,poctivě vyplňující pořadník Mototechny n.p. a rok čekající na "vysněnou" Škodu 120 GLE dobře pamatují)-a sice: AZNP Mladá Boleslav,n.p. *smich* Prostě výrobce nemůže vystavit technický průkaz(že by třeba Renault ve Francii mastil české TP...)a ani dovozce a prodejce-to může jen příslušný k tomu oprávněný úřad dané země(mimoto i prakticky-že by stát třeba rozdával TP ke každému kamionu a vagonu s auty překračujícímu hranice ČR?!)-překvapuje mne,že tato základní věc je pro "úředníka" neznámá...TP a registrace se řeší až od okamžiku prodeje auta,jinak to ani reálně nejde...Jo a jen tak mimochodem,na aukru jsou k dispozici pěkné obuté elektrony na Yarise za bůra...,a to se vyplatí...

nu*

Kdyby Tvé dobové vědomosti nezůstaly na úrovni škody 120GLE a alespoň jednou by jsis přečetl vyhlášku o registraci a alespoň jednou se podíval na internet, jinam než do poradny nebo na aukro, zjistil bys, že většina výrobců má v ČR svého akreditovaného zástupce, a ten mimo jiné zajišťuje vystavení čistopisu TP k novému vozidlu, které v ČR prodává oficiální dealer značky...dotaz byl na nové vozidlo zakoupené od dealera značky v ČR, nepsalo se tady nic o ojetém bouraném vyhořelém autě z Francie,. která s Jardou občas do ČR vozíte a prodáváte následně jako nebourané...

Pokud jde o individuálně dovezená vozidla, nebo o jednotlivě vyrobená vozidla, tam vystavuje doklady úřad...Tak za domácí úkol máš podívat se na vyhlášku č.243 o registraci...

Jinak na aukru jsou nepěkné plecháče na Yarise za 3.000,- Kč, na nich zimní pneu, to se na léto nevyplatí...a k tomu jsou 2 plecháče o půl palce širší, 2+2 různá kola si na auto koupí akorát idiot...

nu*
hodnocení

0x

a pokud je vůz někde registrován, musí se udělat tzv. odhláška, pak to může trvat, pokud je registrovaný provozovatel z jiného správního obvodu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]