Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Koupil jsem auto od policisty z Chomutova a ten mi dal plnou moc na odhlášení vozidla, ale já jsem z Liberce. To musím odhlásit v Chomutově? Tvrdil mi, že ne. A ještě je vozidlo pouze odhlášeno na něho, na sebe ho nepřihlásil. Dá se stím něco dělat? Děkuji
vočko, Jarda Vám radí OK, dojděte u Vás na evidenční kontrolu na Vaše jméno! S tím dokumentem a plnou mocí od policisty necháte na Vašem úřadě nahlásit změnu! Musíte do 15 dnů, podle vnitřních předpisů! Jinak se vystavujete sankci až 30 000Kč.
ICQ 55180641
joj, a já si myslel, že povinnost mi může uložit jen zákon, že nějaký vnitřní předpis upravuje povinnost úředníků.
Bussy myslíte si to dobře.Vyhláška není nad zákonem.Žádná vyhláška ani interní nařízení nesmí popírat zákon.
Bussi, celpe, zákon je zákon, o tom nebude sporu. Povinnost dodržování vyhlášky i nařízení vlády je přeci možné, protože to umožňuje zákon. Třeba dopravní značky. Vnitřní předpisy jsem to myslel tak, že ministerstvo dopravy "sdělilo úřadům", aby netrestali ty co nedodrží 10 dní podle zákona 56/2001, ale tolerovali do 15 dní...
Takto mi to osobně vysvětlovala paní ing . Eva... (jejda vypadlo mě příjmení)...
doplněno 03.06.11 08:53:...z ministerstva dopravy
už vím
Vedoucí oddělení:
JUDr. Eva Zlámalová
kontakt:
tel: 225 131 800, 801
mail: posta@mdcr.cz
To jsou novinky... Co kdyz nelze tech 10 nebo 15 dni dodrzet - treba z duvodu neschopnosti projit EK, staci to oznamit treba pisemne uradu?
Tak si nějak vzpomínám že i Ty jsi na těch 10 dnech nerajtoval. Nyní změna? Že to nevyžadují je mi známo.
LZPS říká jasně, kdy lze, na základě čeho uplatňovat státní moc. No, tato republička a vymáhání práva ...
už to tady bylo asi stokrát, až se paní Judr. Zlámalová zasadí o to, aby bylo omezování platnosti malého TP zakotveno alespoň ve vyhlášce o registraci vozidel, kterou schvaluje ministr dopravy a která nemusí projít parlamentem, je jedno zda to bude 10 dnů nebo 15 dbů, 15 denní lhůta je lepší protože stejnou lhůtu má člověk na nahlášení změny na pojišťovně...Pak lze po úřadech něco požadovat...Jinakl ej to bez jakékoliv opory v zákonech a tedy nezákonné
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.