Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
v březnu mi byla od ČKP doručena složenka s celkem vysokou částkou za nepojištění vozidla za rok 2010. Automobil jsem koupila 2.3.2011.Vše jsem na stránkách ČKP doložila,od té doby tam stále svítí čeká na ověření.Na mé dotazy (jeden v dubnu,jeden v květnu) nikdo nereaguje. Včera mi operátor se slovy až to ověříme,tak se to dozvíte položil telefon.Tento postup se mi nelíbí,ale netuším,jak mám dále postupovat,aby ČKP neověřovala donekonečna.
Děkuji za radu
vy doložila a tím to končí. Na tahu je ČKP. Stěžovat si můžete, ale nevím na co. Že konná podle zákona?
Pane Milane,jak dlouho může ČKP takto ověřovat? Není na to dána také nějaká lhůta? Nejde mi o to,že přišla složenka a musela jsem něco doložit,to je vpořádku. Ale pokud já musím něco prokázat jako občan do 30ti dnů, proč to nemůže platit i pro ČKP? Způsobilo mi to problém,při pojišťování dalšího automobilu,který mi pojišťovna odmítla pojistit, jelikož jsem u ČKP vedena jako dlužník.
pane Milane.
No bohužel je to tak,pojistit další automobil mi odmítl zástupce České pojišťovny.Nevím,zda měl na to právo.
A o to nevyjádřit se...pokud bych na to nereagovala,uznala bych dluh a musela ho zaplatit,aspoň tak mi to bylo vysvětleno na lince ČKP. Pokud bych ani nezaplatila,bylo by to vymáháno soudně i s úroky a poplatky.
Každopádně děkuji za reakci. Z Vaší odpovědi jsem pochopila,že pokud mám doloženo,tak to pro mě víceméně končí,ať už to ověřování bude trvat ČKP jakkoliv dlouho.
tak nějak všeobecně k této problematice,naše legislativa zná pojmy jako:..."neprodleně ve věci rozhodnout...","...bez zbytečného odkladu...","...věc nesnesoucí odklad..." a tak by se dalo pokračovat-ale tyto formulace(zákonných lhůt) platí pouze pro státní aparát,nikoli pro občana-ačkoli ústava zajišťuje rovnost stran při jakémkoli sporu,úř.jednání, občana se "státem",tak nižší legislativa(zákony,vyhlášky a vše ostatní co jsou podřazeny ústavě)si to bohužel pro nás vykládá zcela opačně...Prostě reálně můžete cokoli(co se podání stížností,rozkladů,podnětů atd. týče),ale výsledek je předem dán...Takže nechce-li s vámi pojišťovna uzavřít smlouvu,nechte jí k vozu uzavřít kohokoli uznáte za vhodného-podmínkou takového kroku je pouze právní způsobilost(svéprávnost a plnoletost),nemusí mít ŘP,s vozem cokoli společného atd...,můžete ještě i získat-např.cenové zvýhodnění pro starší osobu(babička,děda apod.)žijící v menší obci...
na ČKP bych si stěžoval na ministerstvu financí, lidé vůbec neví že například na pojišťovny si lze stěžovat u České národní banky, která má nad pojišťovnama dohled, stačí si řádně přečíst příslušné zákony a vyhlášky a budete mít ve všem jasno,ČNB Vám asi nepomůže v případech krácení pojistného plnění, ale pokud je v pojišťovně nepořádek a levá ruka tam neví co dělá pravá, požadují po Vás nesmyslně osobní údaje, například opakovaně kopii řidičáku, přesto že věc vyšetřila a uzavřela policie atd, stěžujte si na to, že máte podezření že se zde nenakládá s osobními údaji podle zákona atd...Půjde tam kontrola která vše prověří...
Jde jen o to, co a jak do stížnosti napíšete, vycházejte z platné legislativy a konkrétně argumentujte, co vše podle Vás pojišťovna porušuje...
Nejúčinnější je informace médií, nejlépe bulváru, divím se že ještě niokdo nanatočil o praktikách ČKP žádný TV pořad...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.