Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chci si koupit nové auto, mám i vybraný konkrétní předváděcí vůz. Cca po týdnu komunikace s dealerem, dva dny před domluveným termínem prodeje mi prodejce napsal, že koupě se uskuteční ve sjednaný den, ale že majitelem ve velkém TP zůstane jěště 1-2 měsíce importér, tedy Kia Motors. Mám nějaké záruky, že v tom není nějaký podvod a že po zaplacení mi nezůstanou jen oči pro pláč? Případně pomůže mi třeba právník, který si prostuduje podmínky smlouvy? Kolik by toto třeba asi stálo? Přece jen auto stojí 250000kč, a nerad bych přišel o peníze i o auto... Ta cena je opravdu výhodná, proto jsem možnost nákupu jednoznaně nezavrhl... Dík
švagr si strunedávno obdobným způsobem kupoval funglovku Hyundaie i30,v hotovosti na dvakrát,a stejně tak to měl do převodu druhé splátky se záznamem v TP,registru...Auto na psané Hyundai ČR,pražské RZ a zhruba do týdne po převodu druhé,konečné,splátky smlouva,faktura atd. a "nový" TP...Samozřejmě ale za těch cca.1000,-kaček právníkovi prostudování smlouvy stojí-opatrnosti není nikdy nazbyt,že a nekupujete rohlík v Lidlu...
jasný,směrodatná je smlouva a její případné fundované prostudování(právníkem)-jinak fakt,zda jste či nejste majitelem nevyplývá ze zápisu v registru vozidel,potažmo TP,ale právě z nabývací,kupní smlouvy-viz.obč.zákoník...Zákon je nadřazen registru(nejen vozidel)...
Existuje cosi u lidí a říká se tomu intuice.Když se mi něco nelíbí,tak to nedělám.Nerozhodnost svědčí o slabosti.Tím je to horší,potřeba být ujištěn od druhých že dělám dobře.Já bych se na to vybodl a nekoupil to ,taky se mi to nelíbí.Šel bych zkrátka jinam,bez podmínek ,jako žebrák.Ještě jaksi nechápu co u toho je výhodná cena.Ani ta značka není extrovní.Jsou lepší a levnější.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.