Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě a převod nového auta

Od: spivan* odpovědí: 5 změna:

Ahoj, chci si koupit nové auto, mám i vybraný konkrétní předváděcí vůz. Cca po týdnu komunikace s dealerem, dva dny před domluveným termínem prodeje mi prodejce napsal, že koupě se uskuteční ve sjednaný den, ale že majitelem ve velkém TP zůstane jěště 1-2 měsíce importér, tedy Kia Motors. Mám nějaké záruky, že v tom není nějaký podvod a že po zaplacení mi nezůstanou jen oči pro pláč? Případně pomůže mi třeba právník, který si prostuduje podmínky smlouvy? Kolik by toto třeba asi stálo? Přece jen auto stojí 250000kč, a nerad bych přišel o peníze i o auto... Ta cena je opravdu výhodná, proto jsem možnost nákupu jednoznaně nezavrhl... Dík*uf*

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

0x

švagr si strunedávno obdobným způsobem kupoval funglovku Hyundaie i30,v hotovosti na dvakrát,a stejně tak to měl do převodu druhé splátky se záznamem v TP,registru...Auto na psané Hyundai ČR,pražské RZ a zhruba do týdne po převodu druhé,konečné,splátky smlouva,faktura atd. a "nový" TP...Samozřejmě ale za těch cca.1000,-kaček právníkovi prostudování smlouvy stojí-opatrnosti není nikdy nazbyt,že a nekupujete rohlík v Lidlu...

spivan*
hodnocení

Jenže já to auto zaplatím v hotovosti hned, a přesto jěště 2 měsíce nebudu majitelem...

erikch*

jasný,směrodatná je smlouva a její případné fundované prostudování(právníkem)-jinak fakt,zda jste či nejste majitelem nevyplývá ze zápisu v registru vozidel,potažmo TP,ale právě z nabývací,kupní smlouvy-viz.obč.zákoník...Zákon je nadřazen registru(nejen vozidel)...

des*

Existuje cosi u lidí a říká se tomu intuice.Když se mi něco nelíbí,tak to nedělám.Nerozhodnost svědčí o slabosti.Tím je to horší,potřeba být ujištěn od druhých že dělám dobře.Já bych se na to vybodl a nekoupil to ,taky se mi to nelíbí.Šel bych zkrátka jinam,bez podmínek ,jako žebrák.Ještě jaksi nechápu co u toho je výhodná cena.Ani ta značka není extrovní.Jsou lepší a levnější.

buss
hodnocení

0x

No a jak to zdůvodnil? Je to v podmínkách nějakých prodejce, ve smlouvě?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]