Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povinné ručení - jak vybrat pojistovnu?

Od: skacik® odpovědí: 12 změna:

Dobry den,prosim o pomoc pri vyberu pojistovny ohledne povinneho ruceni na osobni automobil. Mam Opela rok 98 obsah 1.6 a platim kolem 7500 kc rocne coz mi prijde drahe. Co jsem tak slysel tak nektere pojistovny tyto modeli pojistuji i kolem 5000 kc. Chci si pojistovnu zmenit a dosahnout tak co nejnizsi platby, ale v pripade nejake nehody aby o me bylo dobre postarano. Timto vas prosim o radu,pokud mate zkusenosti s nejakou pojistovnou ktera by mi vyhovovala.Predem vam dekuji za odpovedi,Skacik

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

pomoci při výběru... to je složité.

oskenujte techničák, zašlete ho 11 pojišťovnám aby udělali nabídku...

Pamatujte vždy lákají nové, starých si neváží... proto každý rok ruším smlouvu..

Při nehodě aby bylo o Vás postaráno? ... co očekáváte, vše si musíte zaplatit, zadarmo nic nedostanete... vy i to musíte zaplatit!

doplněno 30.05.11 21:01:

tofi, dobrý postup, ale každý rok vypovědět... a znova uzavřít třeba u té samé pojištovny...

tofi*
hodnocení

1x

Osobne bych zkusila oslovit nekolik pojistoven at udelaji nabidku a pak ty nejlevnejsi jeste zkusila stlacit dolu :) Ono totiz neni dano, ze to same auto u te same pojistovny musi platit uplne stejne. Ja jsem leta byla u jedne pojistovny a da se rici, ze jsme byla spokojena, nebot v te dobe mi dala nejnizsi nabidku. Pak jsme kupovalan ove auto a v autosalonu mi chteli udelat povinne ruceni u jejich pojistovny. Rekla jsem, ze zustanu u sve, ze jsme tam spokojena a ze mi dali dobrou cenu, ale oni mi rekli, ze mi udelaji lepsi a skutecne mi navrhli o cca 700,- nizsi. Tak jsem te puvodni zavolala, ze tedy novou smlouvu u nich neudelam, ze mam lepsi nabidku a oni hned, ze kdyz jsme jejich staly zakaznik, ze mi udelaji cenu a sli o 500,- niz. Tak jsme zase volala te novep ojistovne, ze sice budu platit o neco malo vic, ale ze ten rozdil neni tak velky a ze tedy zustanu u osvedcene pojistovny no a ta nova mi opet snizila povinne ruceni o 500,- Takze nakonec jsme na tom videlala pres 1000,- (Tedy ja mam vlastne jak povinne ruceni, tak havarijni takze ta svleva byla v souctu za obe pojisteni, ale i tak, kde najdete 1000,- rocne :)

solenza*
hodnocení

1x

Zkuste si pojištění přepočítat na www.povinne-ruceni.com Mám s nimi jen to nejlepší zkušenost. Každý rok prostřednictvím těchto stránek uzavírám smlouvu.

doplněno 23.06.11 09:55:

povinne-ruceni.com/...

solenza, dobrý odkaz, souhlasím s Vámi.

nu*
hodnocení

0x

zkuste www.ipojistení.cz, ale obratem Vám bude volat nějaký makléř, tak neberte telefon,já se dostal u Slavie s autem 1.9TDi na necelých 2200,- Kč, z původní Kooperativy,. kde jsem po X-slevách platil asi 4600,- Kč..

tomy*
hodnocení

0x

Zdravím, rozhodující u Vás ani tak není volba pojištovny ,ale to jak dlouho jste pojištěn bez nehody,(myslím tím vámi zaviněné).Počítá se to od roku 2000.Takže když od roku 2000,nebudete mít zádnou nehodu,tak máte plný bonus a např. u Wunstenrot to budete mít při vaší stávající ceně za polovinu. Dobrá je také Slávia.Já mám 3-litra a platím za rok 4500kč.

palenka*
hodnocení

0x

Přesně jak píše milancukrar - rušit, vyjednávat a obejít také ostatní pojišťovny. Před pár měsíci jsme koupili nové auto (1,6, combi, nižší střední třída) a obešli jsme všechny pojišťovny. Náš požadavek: povinné + havarijní (1% spoluúčast, pojištění skel bez spolúčasti). Do této doby jsme na sebe něměli žádné pojištění, tzn. bonus 0%. Většinou byly nabídky kolem 20 tis. Kč / rok. Na ředitelství Allianz jsme po několikáté schůzce stáhli pojištění na 10 tis. Kč / rok. Povinné i havarijní máme ve variantě Exclusive - jedna nehoda bez vlivu na bonus, pojištění proti srážce se zvěří, garance vyplacení plné ceny auta do 3 let v případě totální škody.

doplněno 23.06.11 08:29:

Ano, vaše pojištění mi taky přijde drahé :) 7 500 Kč za r.v. 98, stejný obsah motoru a jen povinné ručení!

phobos27*
hodnocení

0x

Zdravím, také se přidám ke zkušenosti. Před časem jsem řesil stejnou situaci - obcházel jsem jednotlivé pojišťovny, nabídky jejich OZ byly celkem přestřelené, cca. 6500 Kč, děkuji pěkně! Brouzdal jsem tedy na internetu a narazil na brokerskou společnost - www.pmbs.cz - naprosto základní údaje v kalkulaci pojistného - po zadání na mě vyskočila částka o které jsem si mohl v řešení přímo přes pojišťovnu jen zdát. Osobně jsem tedy pojišten přes tuto společnost u poji. SLAVIA.

Produkt PROFI
- limit plnění pro škodu na zdraví nebo usmrcení: 100 mil. Kč
- limit plnění pro věcnou škodu a ušlý zisk: 100 mil. Kč
- asistenční služby
- úrazové pojištění řidiče

+ pojištění čelního skla

U mě tedy naprostá spokojenost, kdybych šel přímo do SLAVI poji., platil bych snad 2 x více :)

Zde máte detailnější výstup s možností zaslání na e-mail: nejpojisteni.cz/...

phobos, zkusil jsem zadat udaje do Vašeho odkazu, a cena oproti mému pojištění je o 42,5% více...

1518Kč za fabii 1,4 72 kW, r.v.2005...

phobos27*

Pane Milane, určitě máte vellké zkušenosti a také slušný bonus :) Nevtrdím, že bude všem vyhovovat, já ho jako pojistník bral u svého prvního vozu - neměl jsem tedy žádné bonusy, proto mi toto pojištění vyhovovalo. Zmínil jsem ho, ať to dotyčný zkusí, jestli by něco ušetřil :)

phobosi, souhlasím, páč mě vyhovuje to, Vám tamto, dalšímu jiná. Proto jich je na trhu asi 11, abysme mohli vybírat, oni nás lákat na sliby, a my z toho těžili. (oni jistě také)

Přeji krásný výběr

atti022*
hodnocení

0x

ja bych doporučoval tady:

www.epojisteni.cz

ja mám taky uděláno přes jejich firmu, a pojištěno mám u Slavii. takže doporučuji porovnat s ostatnýma nabídkama

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]