Nejste přihlášen/a.
dobrý den,se služebním vozem(transit)jsem na zasněžené silnici nedobrzdil na semaforu a zezadu jsem naboural do osobního automobilu co stálo přede mnou byla tam 70 km/h jel jsem tak 40 km/h bohužel to odnesla 7mi letá holčička z osobáku která byla v sedačce(2 zlomené krční obratle)v nemocnici byla ošetřena a propuštěna do domácího léčení..přišlo mi předvolání ke komisi lékař to určil jako"prosté ublížení na zdraví"chci se zeptat co mi hrozí dosud nemám žádný záznam byla to první nehoda a s policií jsem nikdy problém neměl předem děkuji Korbel
1) zkuste věc vyřešit pomocí probační a mediační služby. Bude Vás to stát nějaké peníze (jako odškodnění přítel platil za pohmoždění krční páteře cca 45000 Kč). Vyjdete z toho s "podmínkou", tzn. třeba 3 roky nebudete moci udělat žádný přestupek, jinak Vám hrozí odebrání ŘP.
Pokud jste bez záznamu, řešení přes PMS by bylo podle mě nejlepší řešení.
Zde stránky pmscr.cz/...
§ 22/1h) porušením zvláštního právního předpisu způsobení dopravní nehody, při které je jinému ublíženo na
zdraví
0 bodů sankce 25000-50000Kč a zadržení řp.1 rok_2 roky
143, 147,148 TZ porušením povinnosti řidiče způsobení dopravní nehody, při které došlo k usmrcení nebo těžké újmě
na zdraví 7bodů Odnětí svobody až 10 let. 1 rok_10 let
viz TABULKA PŘESTUPKŮ A BODOVÉHO HODNOCENÍ
doplněno 30.05.11 21:04:jorbe to je začátek, tam vám sdělí proč vás předvolávají...
pak se ozvěte po jednání...
v dopise je psané"stáváte se obviněným z přestupku §73 odst.1 zákona ČNR č.200/1990 Sb " to je přestupek myslím že to nebude tak hrozné..
Dobrý den,tak je to tady! 25 000 ,- pokuta a zákaz řízení na jeden rok!je tam znalecký posudek jako ublížení na zdraví!čekám na dopis a chci se vás zeptat,myslíte že má smysl se odvolávat?ta silnice byla namrzlá a zasněžená a jel jsem na 70 pouze 40 byl to jenom ťukanec!děkuji za odpověď Korbel
V této fázi se asi smysl odvolávat nemá. Teď už se to přes PMS řešit nedá. Sice by Vás to vyšlo dráž, ale zase byste mohl řídit. Pokud se odvoláte, můžete dostat trest ještě vyšší.
doplněno 19.06.11 18:52:Pokud si přečtete odpověď Milana (výše), zjistíte, že jste dostal nejnižší možný trest.
Víte, když mě někdo sdělí, že na: "ta silnice byla namrzlá a zasněžená a jel jsem na 70 pouze 40" tak se divím...ale zkušenost...
40km je nesmírná rychlost... ale to již víte.
Zdali se odvolat či ne, to Vám nikdo neporadí... ale odvolávat se chcete proti čemu, vině či sankci...
Osobně bych po 6 měsících a jedním dnem požádal o prominutí trestu, na půlce...
Přeji jen úspěch.
Milane,zdravím-k tomu bych ještě doplnil,když vím,že venku mrzne a nejsem s to kdykoli a kdekoli zastavit,tak postě raději nevyjedu... -vřele bych každému doporučil někde třeba v Krkonoších odjezdit alespoň týden v zimní sezoně-pak by se vám prostě nestalo,že i z oněch 40 by jste "nedobrzdil"-vždy to nějak jde(na ledu blbě,pravda,ale jde)-pomoci si třeba sněhem po pravé straně,kam to trošku nasměrovat a už vám alespoň dvě kola brzdí a hlavně i jakžtakž se nechá zatočit...Je toho spousta,nechci tu dělat "zimní školení",je to i trošku s křížkem po funusu,ale mít v zimě "jen"zimní pneu prostě nestačí(někomu pravda nepomůže ani vzorek od traktoru-ale to jsou jiné případy...)-chce to i zvládat,a "zvládání" se nechá krom hor nacvičit částečně i třeba někde na zamrzlém parkovišti-je to pořád lepší než při zjištění,že to "nebrzdí" a jede jak sáňky, jen čekat co bude dál...V této souvislosti i pro lidi spoléhající na ABS-i to je na ledu na dvě věci...(a o tom se taktéž lidé přesvědčí až když jsou,v lepších případech,někde zabořeni v pangejtu)...No ale k věci-buďte na jednu stranu rád,že holčina snad bude v pohodě(nebo tedy snad je) a jak píše Milan-půl rok uteče a zkusit požádat o prominutí zbytku trestu...Mohlo to být(nejen potrestání)i mnohem horší...S tím procvičením to myslím v dobrém,sám pak v budoucnu oceníte,že víte co dělat a nejen "zmatkovat" a modlit se,aby to nebyla moc velká rána...
erikchu, chápuVaše rady jako upozornění, a jsem přesvědčen, že každý rozumný Vás poslechne. Bohužel se dost řidičů musí poučit na vlastní zkušenosti.
Můj mladší syn, mnohokrát jsem mu říkal, jedeš blízko... až naboural, synovec rovněž... úplně to samé.
Teď již ví, že ta mezera co si myslelil že je OK, není OK a musí být větší. naštěstí je to jen plechařina...
Mozna by stalo za to napadnout poskozeneho, jestli mel dite ve spravne sedacce a spravne posazene, tohle by se IMHO stat normalne nemelo.
hm-ty jsi zřejmě pan dokonalý a neomylný(asi brácha supermana...)-nedej bože,abys taky jednou "nedobrzdil"...Právě do podobných "pánů Neomylných" jsem trošku narážel(ti co si myslí,že jim se to stát nemůže-oni přeci mají zimní pneu a ABS,což jsou většinou ti,co je tu v zimě v Krkonoších taháme z rigolů,v lepších případech...)Bohužel stát se může cokoli a komukoli(a kdykoli)-ale zde se dá naštěstí leccos nacvičit(do budoucna-viz.shora)a hlavně holčička je snad o.k.,co tak vyplynulo z textu tazatele(jinak by s tazatelem její tatínek asi moc nekomunikoval,že?!)...A závěrem,jaká rychlost jízdy na ledě je podle tebe "přiměřená"?!
Pan dokonalý ani náhodou a představa, že bych to v autě nekdy posr.l víc, než na odřený blatník, je pro mne černou můrou. Když to klouže, jezdím strašně nerad (a teď mi třeba vadí, že máme auto s posilovačem řízení, protože necítím silnici, ABS nemáme).
Psal jsem, co bych dělal (resp. nedělal) já, a ne, že mně se to nikdy stát nemůže.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.