Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ve kterém zákonu je dána povinnost mít STK

Od: mirus* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den. Rád bych se zeptal, v souvislosti se svým případem, ve kterém zákonu nebo vyhlášce je dána povinnost mít na provozovaném vozidle platnou STK. Stalo se mi toto. Rodinný příslušník způsobil mým vozidlem dopravní nehodu. Vina byla na naší straně a náhrada škody na poškozeném autě byla uhrazena z mého zákonného pojištění. Potut je vše OK. Po čase se ozvala jistá firma vymáhající po mně náhradu za vypůjčené náhradní vozidlo poškozeným. Pojišťovna náhradu odmítla s tím, že poškozené auto nemělo již několik měsíců platnou STK. Dalším důvodem bylo předražené půjčovné. A opravdu nejde o malou částku. Proto se firma obrací s náhradou na mě. Pokud jsou důvody dobré pro pojišťovnu, jsou dost dobré i pro mě? Jak se mám bránit? Může být auto bez platné STK použito k běžnému provozu? Děkuji za radu.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Automobil bez platné technické kontroly nemá v běžném provozu co dělat.Řeší to tuším Zákon o provozu na pozemních komunikacích.

nu*
hodnocení

0x

také zákon číslo 56/2001Sb. a navazující vyhlášky, ale to se učí v autoškole, zopakujte si to:-P

nu*
hodnocení

0x

Pojišťovny hledají cesty, jak zkráti pojistné plnění, s tím musí každý počítat...Pokud někdo z poškozených využije služby firem, parazitujících na pojistném plnění, nebo pokud bude požadovat úhradu skutečné škody na viníkovi nehody, je to také jejich právo, pak by mohl o všem rozhodovat soud...

hodnocení

0x

mirus, technický stav řeší 56/2001 a vyhláška 341/2002...

vždy jak co a jaký je problém...

navíc koukejte i na zákon 168/1999 a konkrétně co je ve smlouvě mezi Vámi a pojištovnou...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]