Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Rád bych se zeptal, v souvislosti se svým případem, ve kterém zákonu nebo vyhlášce je dána povinnost mít na provozovaném vozidle platnou STK. Stalo se mi toto. Rodinný příslušník způsobil mým vozidlem dopravní nehodu. Vina byla na naší straně a náhrada škody na poškozeném autě byla uhrazena z mého zákonného pojištění. Potut je vše OK. Po čase se ozvala jistá firma vymáhající po mně náhradu za vypůjčené náhradní vozidlo poškozeným. Pojišťovna náhradu odmítla s tím, že poškozené auto nemělo již několik měsíců platnou STK. Dalším důvodem bylo předražené půjčovné. A opravdu nejde o malou částku. Proto se firma obrací s náhradou na mě. Pokud jsou důvody dobré pro pojišťovnu, jsou dost dobré i pro mě? Jak se mám bránit? Může být auto bez platné STK použito k běžnému provozu? Děkuji za radu.
Pojišťovny hledají cesty, jak zkráti pojistné plnění, s tím musí každý počítat...Pokud někdo z poškozených využije služby firem, parazitujících na pojistném plnění, nebo pokud bude požadovat úhradu skutečné škody na viníkovi nehody, je to také jejich právo, pak by mohl o všem rozhodovat soud...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.