Nejste přihlášen/a.
K 31.12.12 bylo zrušené pojištění a došel mi dopis, že mám vrátit zelenou kartu.
Je to prosím nutné? Proč by to vlastně měli chtít, když ta zelená karta již není platná...
Zdravím, sousede. Záleží na úhlu pohledu co je a co není sankce. Do¨vězení se za to sice nedostanete, ale pojistitel v případě nevrácení karty nemusí vystavit potvrzení o době trvání pojištění a jeho průběhu (především bezškodním). To může mít za následek nepřiznání bonusů v dalším pojištění a bude na pojistníka nahlíženo jako na "začátečníka", třeba i v případě, že má za sebou bezškodní historii s nárokem na bonus např. 50%. Pak si rozmyslíte zda zaplatíte za nové pojištění plnou taxu nebo jen polovinu.
Zjistil jsem, ze bych mel problem v tom, ze jsem kartu spalil v kotli.. kdovi jak tohle resi, ale to uz bych se mel ptat jich.
neon. Jestli kartu nemáte a CHCETE ji vrátit (i když k tomu není nějaký pádný důvod ). tak si u pojišťovny nechte vystavit duplikát a ten jim hned zase vraťte.
Ale jak radí někteří rádci, žádný postih Vám za nevrácení karty, nehrozí.
cyrile, sousede, zdravím Vás a přeji vše dobré.
Neznám všechny pojištovny podrobně, ale za minulý rok jsem dělal asi 4 pojistky a žádná pojištovna po mě nechtěla potvrzení...í od minulé pojišťovny. Páč se on line koukne do centrální databáze (nevím kde je, ale hned mě hlásil... vy máte plný bonus, ale Váš syn má dvě nehody. dokonce sdělil i rok).
Takže se domnívám, že již není třeba nic z minulé pojištovny. Ani mě dopisem nedošel výpis..jen ukončení smlouvy.
Přeji jen hezké.
Já jsem jí také nikdy nevracel, ale také mi nikdy nenapsali dopis, že jí chtějí.
Proto když už pojišťovna vyvinula námahu napsat si o tu zelenou kartu, tak bych jí raději vrátil. Zákonný nárok na ní mají. Sice neexistuje žádná pokuta za nevrácení, ale je tu možnost, že jí budou vymáhat soudně. Nějaká začínající právní kancelář by na tom mohla začít vydělávat. O férovosti pojišťoven mám své mínění. Platil jsem 10tis Kč navíc, protože České pojišťovně bylo zatěžko mi zaslat jedinný dopis, že jim dlužím. Případ šel rovnou před soud.
doplněno 07.01.13 22:22:@milancukrar Nebylo proti čemu se odvolávat. Já jsem uzavřel s pojištovnou smlouvu na dobu určitou, kterou jsem platil čtvrtletně. Bohužel jsem jednu platbu neposlal z důvodu změny mého účtu a následného zmatku. Netušil jsem, že jim něco dlužím. Dále jsem posílal peníze a vše se zdálo ok. Pojištění skončilo a vše se zdálo ok. Nikdo po mě nic nechtěl. Nikdo se neozval. Až dopis návrh na platební rozkaz. Já uznávám, že jsem porušil smlouvu, ale mohli mi to napsat. Já bych jim to rád zaplatil bez nákladů na soud.
zbytečně strašíte...
doplněno 08.01.13 18:57:andělíčku, nevím nic o Vašem případě, nemohu se relevantně vyjádřit, ale je zde někdo kddo byl nějak sankcionován, že neodevzdal zelenou kartu?
Uvědomte si, že pojištovnách je kancelář supů, která jen čeká na chybu klienta. A když nezaplatíte včas, tak si vás pěkně grilují. Až je ta správná doba ( hlavně co nejdelší), tak vás sežerou. Zašlou vymahací službě. Ta se napakuje, přirazí nějakých pár tisíc a pošle na soud. Tam se taky napakují. Supi a hyjeny této společnosti jsou spokojené. Za blbost se platí. Oni tomu odborně říkají, že neznalost zákona, neomlouvá.
Vlaku-píšete to hezky,ale jsou nějaké lhůty a podmínky než se to doastane vymahačům.Jinak řečeno-kdo je připo... at platíale kdo se nedá,nezaplatí ani kačku navíc,maximálně jen doplatek PR do zrušení!
To tazatel ZK po mně chtěli jen jednou a ani tu jsem jim nedal neboť již nebyla - sdělilijsem jim toto a akceptovali.Většina pojištoven (alespon ty u nichž jsem byl-ČP,Triglav,ČSOB-poj) to má v podmínkách.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.