Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám dotaz: Vlastním vůz značky FIAT PUNTO a zamykám auto klíčkem, kde se zamknou všechny dveře,centrální zamykání. Slyšel jsem,že to není moc bezpečné a že zloději auto otevřou v pohodě s tenisákem.Zajímá mne, zda je lepší mít dálkové centrální zamykání.V autě nemám ani alarm.Poradte mi prosím, jak lépe auto zabezpečit.Děkuji všem za rady a tipy.
Dobrý den, to dálkové vám nepomůže. Instalujte tajný vypínač a řeba tyč na volant atd. Zlodějům je jedno zda tenisákem nebo cihlou.
Děkuji za odpověd.Mne spíš zajímá, aby auto nešlo otevřít vůbec.V autě mám imobilizér.Chtěl bych nějaké zabezpečení,aby mi nevykradli něco uvnitř vozu.
Alberte3 Punto "vymíčkovat" zlodějům nepůjde. Punto pužívá elektrické motroky a ne ně tenisák neplatí jako na "pneomatické" zamikání.
Bohužel, úplně zabránit lodějům v krádeži nejde. Můžete jim to jen co nejvíce ztížit. Jednou z možností jak znesnadnit se dostat do vozidla je nechat nalepit na skla folie. Budiš jen útěchou, že Punto nepatří mezi nejvyhledávanější mezi zlodějema, ale člověk nidy neví co koho napadne.
trošku všeobecně-až na bandy zoufalých vyfetovanců trošku profesionálnější zloděje zajímá to co je hodnotné a rychle speněžitelné,což by se v praxi dalo říci zejména koncern VW,BMW a ták...,a nebojte se,že by vám i přes veškerá možná(nemožná) zapezp.zařízení s autem neodjeli(původní majitelé by mohli vyprávět-bohužel,ani satelitní vyhledávání není překážkou...)Tím nechci nijak snižovat Punťouše-ale statistiky zcizených vozidel hovoří zcela jasně...No a ohledně možného vykradení-ideální je opravdu v autě nic nemít,nechat otevřenou i prázdnou schránku u spolujezdce,schodit zadní platíčko(u Puňta jde krásně zastrčit za sedačky),tak aby i zoufalý všehoschopný konzument amfetamínu,nemající žádné brzdy,viděl,že vloupáním do vašeho auta vůbec nic nezíská a půjde o auto dál...-to je asi jediná spolehlivá prevence...
pokud mu to za to bude stat tak se tam dostane ... s tim mickem je to taky blbost videl jsem par zpusobu jak se do auta dostat a z principu to bude fungovat temer u vetsiny beznych aut. (z logickyho duvodu je nebudu popisovat) Pokud mate nejaky seriovy alarm nejspis nebude problem, pro zlodeje, se na nej pripravit. Prazdnej vnitrek je zaklad, z okoli vim ze to je proste lakadlo pro smazky jak blazen, at je tam cokoliv. Slysel jsem o rozmlacenym okynku jen aby se zlodeji podivali co je pod novinama, za bilyho dne! Ukradenej oblek z auta! atd. Dobry reference mi daval kamarad na alarm magicar, ale moc toho o nem nevim.
Alberte, Punta se nekradou Co vás to napadá
Ve vnitř nic nenechávejte aby nebylo co a auto Vám neukradnou
Mně v Praze na parkovišti za bílého dne, během 15.min nepřítomnosti, rozbili okno u řidiče a vnitřkem se prorvali do kufru, kde jsem měla baťoh s věcmi - jinak v autě na pohled nebylo nic. Takže opravdu nejlepší je v autě nenechávat nic cenného, jsem už poučená...
doplněno 31.05.11 09:54:Taky mi policajti řekli, že pro zloděje bývá pozvánkou i držák od navigace na čelním skle, protože většina lidí si navigaci uklízí do schránky na rukavice...
tohle bohužel smutně dokresluje fakt,že četníci sice vědí co a jak kradou oni feťáčci-ale bohužel je nechávají v klidu krást dál,jelikož ono feťáčci jim "odměnou" za svobodu podepisují tzv.svodky(soupis trestné činnosti za ten a ten den,v tom a tom okrese,obvodě),čímž mají policisté zvýšenou objasněnost tr.činnosti,no a hlavně i vyšší výplaty za "výkonnost"-.část platu je pohyblivá,za "výsledky"...Takže pro policisty je ideální při zadržení nějakého takového exota výhodné ho nechat jít(a krást dál),s tím,že onen fetující exot se třeba jednou týdně zastaví na okrese,podepíše jim (a dozná se ke spáchání) nějakých drobnějších majetkových deliktů(jako právě vykradená auta),a tím zvýší policistům objasněnost-a bohužel i výplaty...Pro obě strany je to výhodné,obě strany jsou spokojeny,až ale na majitele třeba právě těch vykradených aut-asi by se chovali jinak,kdyby věděli,že jim auto vy-u-kradl exot,který měl být dávno vazebně stíhán(případně dávno ve výkonu trestu)-bohužel nikdo dosud z takto postižených nepodal žalobu na stát,že svým špatným úředním postupem neochránil jeho majetek...,přitom tito exoti nemají práci,nemají kde bydlet,žádné rodinné zázemí apod.,a přesto nejsou vazebně stíháni,ačkoli je zcela jasné,že min.tzv.předstižný důvod vazby je dán(že nebude pokračovat v tr.činnosti-přitom z ničeho jiného tito feťáčci nežijí...)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.