Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Profesák vs školení

Od: michal958* odpovědí: 6 změna:

dobrý večer, nevíte někdo,jak je to se školením řidičů,kteří mají profesák.musím školení absolvovat každý rok,nebo můžu následující rok absolvovat školení třeba dvě za sebou? je mi jasné že musím mít 5 razítek a platnost prof.je 5 let.jde m i o to,aby mi profesák nepropadnul. díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nesouhlasím s Jirkou, nemusí být každý rok po 7 hodinách, ale musí být během 5 let 35 hodin.

Pokud máte pochybnosti o mých slovech, dojděte na registr řidičů, či do školícího střediska a zeptete se, co se stane, když nemůžete třeba v jednom roce na školení...

(víte proč to změnili?)

doplněno 29.05.11 19:45:

dexx sice cituje zákon 247/ s tím souhlasím, ale proto jsem Vás poslal tam kam jsem Vás poslal o ověření,...

protože je teoreticky a prakticky možné, aby řidič se ze zdravotních důvodů nemohl dostavit na školení...

proto zákona platí tak jak je napsáno, (jí ho taky tak dlouho vkládat) ale po vyložení a poučení již tvrdím něco jiného, nahoře napsaného.

věřte si čemu chcete.

doplněno 30.05.11 18:54: n..člověče,
uz sem to mnohokrát resil... to, ze je nekdo nemocny a tim padem by nemohl na skoleni, musel by byt nemocny rok v kuse,
to s Vámi nesouhlasím, zkuste modelovou situaci, chybí Vám ke konci období třeba měsíc, abyste měl behěm roku školení...te´d omarodíte a ...třeba na dva roky... klidně můžete...
aby to skoleni propasl, za starych profesaku jste museli stihnout udelat skoleni do data na razitku ve vasi karticce, szaré sem netahejme je to k ničemu
ale ja tvrdim, ze hlavni myslenka toho paragrafu byla a je takova, ze na skoleni by se melo chodit kazdy rok jednou, nikoli petkrat v jednom tydnu v roce poslednim ... tož s Vámi souhlasím, ale o toto není spor...
(coz ani neni technicky mozne) proč by nemohl jít (ne 5x, páč to nemá logiku, ale 3x za týden na školení po 7 hodinách, aby splnil předpis...
rád bych, abyste při příštím školení profesního průkazu zeptal komisaře, školitele, soudního znalce, nebo kdo u Vás přednáší.
co dělt když jsem nemohl minulý rok absolvovat školení. Klidně položte dotaz ne registrů řidičů.. ale pozor na vhodné položení otázky!
Každý má právo věřit čemu chce, já mám právo říkat pravdu.
doplněno 30.05.11 20:09:

Jiří, jasně, to souhlasím, o tom není spor!

Jedině oč jde je, co se stane, když nemůžu absolvovat během jednoho roku školení, zdali můžu v následujícím absolvovat 2x. v roce

To se může. tím splníte 35 hodin na 5 let.

OK?

michal958*
hodnocení

milane, takže pokud jsem to správně pochopil,tak si můžu třeba příští rok udělat dvě školení za sebou? máte to nějak ověřené že to tak je? tady na poradně sem také četl různé odpovědi lidí, někdy bylo,že musí být aždy rok, a někde že zas ne atd. takže sem se v tom moc nevyznal :)

doplněno 29.05.11 19:23:

jinak jenom pro info. nikde jako řidič nejezdím,jezdím jen nárazově pro své učely.

Nesouhlasím s vámi, ano ten zákon se dá vyložit dvěma způsoby, ale co když na úřadě když si půjdete pro novej profesák (platí pět let) si zrovna ten úředník vyloží ten zákon tak že máte mít každej rok sedm hodin a ne 35 hod. v pátém roce?

§ 48
Pravidelné školení

(1) Předmětem pravidelného školení je prohloubení znalostí získaných při vstupním školení. Pravidelné školení se provádí formou výuky.
(2) Řidič se zúčastní pravidelného školení v celkovém rozsahu 35 hodin do konce pátého roku od data vydání průkazu podle § 52c. Pravidelné školení je rozděleno do ročních kurzů v rozsahu 7 hodin.
(3) Držitel platného dokladu osvědčujícího profesní způsobilost řidiče, vydaného jiným členským státem Evropské unie podle předpisu Evropských společenství6b), kterému byl povolen na území České republiky trvalý nebo přechodný pobyt, nebo který začal vykonávat závislou práci nebo podnikat podle § 46 odst. 2, se zúčastní pravidelného školení v rozsahu 35 hodin do data uplynutí platnosti tohoto dokladu. Pokud do tohoto data uplyne méně než 5 let, neuplatní se rozsah ročního kurzu podle odstavce 2.
(4) Řidič, který se zúčastnil pravidelného školení pro skupiny a podskupiny řidičských oprávnění C1, C1+E, C a C+E a který řídí vozidlo, k jehož řízení opravňuje řidičské oprávnění skupiny a podskupiny D1, D1+E, D nebo D+E, a naopak, nemusí absolvovat nové pravidelné školení pro tyto další skupiny nebo podskupiny.
(5) Učební osnovu pravidelného školení, obsah výuky a nejvyšší počet účastníků kurzu pravidelného školení stanoví prováděcí právní předpis.
nejakyclovek*

uz sem to tu jednou resil... to, ze je nekdo nemocny a tim padem by nemohl na skoleni, musel by byt nemocny rok v kuse, aby to skoleni propasl, za starych profesaku jste museli stihnout udelat skoleni do data na razitku ve vasi karticce, dnes to datem omezeno neni, ale ja tvrdim, ze hlavni myslenka toho paragrafu byla a je takova, ze na skoleni by se melo chodit kazdy rok jednou, nikoli petkrat v jednom tydnu v roce poslednim (coz ani neni technicky mozne)

jirkamatapat*

Nebudu to hledat v předpisech,vycházím z toho co mi řekl před týdnem vedoucí autoškoly při pravidelném školení.Školení v rozsahu 7hod.ročně musí absolvovat každý držitel prof.průkazu.I já jsem toto školení absolvoval každý rok pokud jsem jezdil u ČSAD.

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Každý rok.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]