Nejste přihlášen/a.
dobrý večer, nevíte někdo,jak je to se školením řidičů,kteří mají profesák.musím školení absolvovat každý rok,nebo můžu následující rok absolvovat školení třeba dvě za sebou? je mi jasné že musím mít 5 razítek a platnost prof.je 5 let.jde m i o to,aby mi profesák nepropadnul. díky
Nesouhlasím s Jirkou, nemusí být každý rok po 7 hodinách, ale musí být během 5 let 35 hodin.
Pokud máte pochybnosti o mých slovech, dojděte na registr řidičů, či do školícího střediska a zeptete se, co se stane, když nemůžete třeba v jednom roce na školení...
(víte proč to změnili?)
doplněno 29.05.11 19:45:dexx sice cituje zákon 247/ s tím souhlasím, ale proto jsem Vás poslal tam kam jsem Vás poslal o ověření,...
protože je teoreticky a prakticky možné, aby řidič se ze zdravotních důvodů nemohl dostavit na školení...
proto zákona platí tak jak je napsáno, (jí ho taky tak dlouho vkládat) ale po vyložení a poučení již tvrdím něco jiného, nahoře napsaného.
věřte si čemu chcete.
doplněno 30.05.11 18:54: n..člověče,Jiří, jasně, to souhlasím, o tom není spor!
Jedině oč jde je, co se stane, když nemůžu absolvovat během jednoho roku školení, zdali můžu v následujícím absolvovat 2x. v roce
To se může. tím splníte 35 hodin na 5 let.
OK?
milane, takže pokud jsem to správně pochopil,tak si můžu třeba příští rok udělat dvě školení za sebou? máte to nějak ověřené že to tak je? tady na poradně sem také četl různé odpovědi lidí, někdy bylo,že musí být aždy rok, a někde že zas ne atd. takže sem se v tom moc nevyznal
jinak jenom pro info. nikde jako řidič nejezdím,jezdím jen nárazově pro své učely.
Nesouhlasím s vámi, ano ten zákon se dá vyložit dvěma způsoby, ale co když na úřadě když si půjdete pro novej profesák (platí pět let) si zrovna ten úředník vyloží ten zákon tak že máte mít každej rok sedm hodin a ne 35 hod. v pátém roce?
§ 48uz sem to tu jednou resil... to, ze je nekdo nemocny a tim padem by nemohl na skoleni, musel by byt nemocny rok v kuse, aby to skoleni propasl, za starych profesaku jste museli stihnout udelat skoleni do data na razitku ve vasi karticce, dnes to datem omezeno neni, ale ja tvrdim, ze hlavni myslenka toho paragrafu byla a je takova, ze na skoleni by se melo chodit kazdy rok jednou, nikoli petkrat v jednom tydnu v roce poslednim (coz ani neni technicky mozne)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.