Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podání vysvětlení k vozu, který nevlastním

Od: kontakt* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den 30.12.2013 mi přišel od dopravní policie dopis, že jsem měl někde způsobit nehodu, abych se tedy dostavil k vysvětlení a abych přistavil vozidlo k ohledání s velkým údivem jsem dopis četl protože už řadu let žádné vozidlo nevlastním, takže nakonec jsem zjistil že jsem prodával asi před šesti lety škodu favorit, auto jsem měl na sebe odhlášené a prodal jsem ho, ale už nemám žádný dokument tet se bojím že za mnou půjde i povinné ručení a vše co člověk z autem mohl způsobit, jinak povinné ručení neplatil to jsem zjistil a auto na mě bylo přihlášeno v roce 2008 a na magistrátě mi paní říkala, že auto je snad i dohlášeno což znamená že on musel zfalšovat plnou moc, nevíte co mám v této situaci dělat .

Díky Valenta

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

qqqqqqqqqqq
hodnocení

0x
když jste auto prodával, sepisovali jste kupní smlouvu? Máte ji?
djhanzii

Dobrý den, prodal jsem ho v roce 2008 ale u nemám žádné dokumenty

hodnocení

0x

Pan Valento, stejně jako v jiné poradně (nebo kde jsem na toto již odpovídal?) vysvětlíte policii, že vozidlo již od roku 2008 nevlastníte a již nemáte žádné dokumenty o prodeji.

V registru vozidel je uveden na posladním místě kdo? Vy nebo pan kupec?

Asi v tom je trošku nejasno..

nu*
hodnocení

0x

pokud je auto "snad" dohlášené, máte právo na nahlédnutí do spisu vozidla který je k autu veden, pokud je tam falešná plná moc máte právn na fotokopii a pak máte právo navštívít policii ČR a podat trestrní oznámení pro trestný čin podvodu, zneužití osobních údajl atd...

danys*

nu: co se trestního zákona týče, vaše znalosti jsou malé až trapné, tudíž kvalifikaci bych nechal úplně někom jiném!

Jinak k dotazu: Měl jste povinnost nahlásit změnu vlastníka do určité doby na příslušném městském úřadě! Pokud jste tak neudělal, předložte policii kupní smlouvu o prodeji vozidla.

buss

1 pokud někdo někoho očurá, jak to kvalifikujete, poraďte nu.
2 pokud byl tazatel v "mezipřevodu" a nezaregistroval na sebe, klidně auto mohl prodat dál. Co tomu brání?

nu*

DANYS ty jsi určitě sloužil u VB, napiš jak je to s tím přihlášením bez vědomí tazateloe rád se poučím

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]