Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem,
před třemi dny jsem si koupil automobil, který měl majitel v polopřevodu (auto na něj bylo odhlášeno, ale on jej nepřihlásil). Problém není v přepisu, v kupní smlouvě stačí být pouze dodatek, že prodávající nehodlá na dále provozovat vozidlo a souhlasi s prihlášením na kupujícího. Mě ale zajímá jak se vyhnout zaplacení EKO poplatku. Ve VTP neni o mě ani zmínka a já nechci riskovat žádné sankce, a proto se ptám radši zde. Na kupní smlouvu se rovněž nemůžu dlouho prokazovat, takže mě zajímá co dál.
Předem všem děkuji za nápomocné reakce.
Martin
Na kupní smlouvu nemůžete jezdit ani ,imutu. Dojdtěte na evidenci a nahlašte změnu na sebe, provozovatele ZTP... jinou možnost nemáte.
doplněno 27.05.11 21:27:buri, máte právo nesdouhlasit, ale doložte to, prosím, předpisem, že při řízení musí mít řidič po dobu 30 dní kupní smlouvu
Tak to bohužel není!
Kupní smlouva nenahrazuje techničák, ano malý!
To bych mohl pak psát každý týden nějakou smlouvu a jezdit desítky let bez techničáku!
OK?
doplněno 27.05.11 21:28:buri, máte právo nesdouhlasit, ale doložte to, prosím, předpisem, že při řízení musí mít řidič po dobu 30 dní kupní smlouvu
Tak to bohužel není!
Kupní smlouva nenahrazuje techničák, ano malý!
To bych mohl pak psát každý týden nějakou smlouvu a jezdit desítky let bez techničáku!
OK?
S tím nesouhlasím. Na kupní smlouvu se dá jezdit 30dní spolu se zelenou kartou.
doplněno 27.05.11 21:26:né že by ta smlouva k něčemu opravňovala, ale je to tolerováno
doplněno 27.05.11 22:56:ať je Váš názor jakýkoliv, mě už se to v minulosti při koupi vozu stávalo, že jsem se prokazoval jen kupní smlouvou, vždy jsem si to okecal a nejsem jediný... vím, že při takovém počínání hrozí průser, ale pokud jsou policisté tolerantní, tak to neřeší
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.