Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nákup a následný prodej auta

Od: wlastik odpovědí: 2 změna:

Dobrý den.

Chtěl jsem se zeptat. Mám možnost vydražit / koupit jedno docela pěkné auto za relativně málo peněz. Nechtěl bych to pro sebe, ale na ,,kšeft". Tzn. Auto koupím, zaplatím pojistku a ve velkém TP budu uvedený v ,,polopřevodu". Do jaké doby bych to auto měl na sebe jinak správně přihlásit? Jak dlouho budu moct s autem jezdit, než ho prodám, abych nebyl v rozporu se zákonem a příslušníky police ČR?

Dále mne zajímá, jak to bude, až auto prodám. Sepíšu novou kupní smlouvu mezi mnou a již novým kupujícím. A tomu novému kupujícímu musím dát plnou moc, aby ve velkém TP to šlo přepsat z polopřevodu, kde jsem já na nového majitelé - jeho. Je to tak?

Jako poslední věc by mne zajímalo, jestli je tento prodej ( kde jsem já vlastně jako překupník ) nějak nezákonný, respektivě jestli podléhá nějakému zdanění, aby později na mě třeba nepřišel finanční úřad, že mám zaplatit daň z této prodeje.

Děkuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jarda3*
hodnocení

0x

Pokud ho prodate do 1 roku, tak musite podat danove priznani a zaplatit dan (pokud se proda draz nez koupi). Jinak jak dlouho jezdit v poloprevodu se tu resi kazdou chvili ;)

buss
hodnocení

0x

V AŠ se neučí, nezmiňují zák. 56/2001? Prodat se dá třeba na druhý den, s čím by byl prodej v rozporu? Proč musím dát plnou moc? Odhlásit na kupce a on si to přihlásí sám na sebe, jeho problém. O dani byla řeč. A ještě pak pojistka. Směle do toho.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]