Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jízda vlevo

Od: slavkahoseznamcz odpovědí: 7 změna:

Prosím o radu kde si můžu vyzkoušet jízdu v levo,Potřebuji to pro cestování po Austrálii.Pokud možno nějaký trenažér na internetu.Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Co na tom chcete konkrétně trénovat? Pokud můžu mluvit z vlastní zkušenosti, tak bez toho, že sedíte ve skutečném autě v provozu si toho moc neosvojíte. Mnoho aut má kromě řízení vpravo přehozené ovládání stěračů a směrovek. To byl asi můj největší problém. Samotné řízení vlevo je v pohodě a brzy si zvyknete, i když tomu teď nevěříte. Ze začátku to chce jezdit opatrně, případně si zjistit odlišnosti v pravidlech (např. platí přednost zprava jako u nás, přestože se jezdí vlevo, vozidlo přijíždějící "slepou" stranou na T-křižovatce dává přednost, podivné odbočování vpravo při jízdě v pruzích v Melbourne atd.).

Jinak trenažér na internetu jsem neviděl a upřímně řečeno si ani nejsem jistý jeho přínosem.

slavka*
hodnocení

Mockrát děkuji za odpověd, jak vidím, tak první testy z jízdy v levo budu skládat až na místě, no doufám že se to obejde bez větších problémů.

pepinosk
hodnocení

0x

moje skusenost je obdobna, vzdy kdyz se zapli sterace za slunecneho pocasi, tak vybuch smichu zbytku posadky v aute, ja doporucuju dve veci , auto s automatem a GPS, za pomoci techto dvou pomocniku, sem se mohl soustredit na jizdu a nezmatkovat. preju hodne stesti.

slavka*
hodnocení

Děkuji za povzbuzení,prostě to nechám osudu

kikkiii*
hodnocení

0x

Byla jsem s manžele v iRSKU, můžu říct, že se nemusíte bát, jde to samo, vše je předělané vlevo, takže se nemusíte bát, že vjedete do protisměru.

hodnocení

0x

Mne osobne jizda vlevo prisla hned od zacatku prirozena a spis po navratu v pravo vzdy mivam problemy, ze chvilema nevim na ktere strane vozovky sem spravne. Ale to jenom pri vyjezdu od chodniku a podobne.

Ani razeni nedela problem. Uvidite, ze si zvyknete velmi rychle.

Jezdil sem zatim v Anglii asi s patnacti autama a kupodivu vsechny meli packu blinkru na leve ruce a sterace na prave. Tudiz jako u nas. Podivil sem se tomu, ale jinak se i na to necha zvyknout. Akorat nejde poustet blinkr a radit najednou.

Samotnyho by me zajimalo, ktera auta, podle prispevku vyse, maji packy prehozene. (Je pravda, ze ani jedna znacka aut, s kteryma sem jezdil, nebylo puvodem z ostrovu).

Byla to Toyota Camry v Austrálii, pravděpodobně přímý dovoz z Japonska, kde se také jezdí vlevo. Kromě Japonců bych to čekal u aut místní provenience - tedy kupříkladu vozidla Holden.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]