Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Mám takový dotaz jak odstanit rez ze dveří u auta. Můžete my prosím poradit postup
Já bych to udělal takto očístít místo, které je zasaženo rzí - pak tmel -pak barva. Je to správný postup?
Principielně to máte správně, ale vždy se musí podle velikosti a hloubky rezu postupovat jinak.
očistit, základní barva, tmel, vrchní barva. Doporučuji navštívit speciální prodejnu autolaků a odborný prodavač na místě konkrétně navrhne řešení.
doplněno 23.05.11 19:49:Honzo, již název, základní a vrchní barva..
základní je proti korozi, vrchní je na vrch. Pokub máte takto malé znalosti, navštivtě dle rady prodejnu...
Někdy lze rez i zakápnout vrchní barvou...
doplněno 23.05.11 19:53:Jane, univerzální tmel? jaký myslíte? jsou univezrální, ale ...třeba ho ani nepotřebujete. Jak hodně je rezu?
doplněno 23.05.11 21:08:vezměte špendlík do kleští a zkuste propíchnout poškozené místo.
základní barva se rovná vrchní barvě?
doplněno 23.05.11 19:45:je totožná s vrchní barvou
doplněno 23.05.11 19:46:ještě bych se zeptal je na to univerzální tmel?
doplněno 23.05.11 20:33:3cm na 4cm
doplněno 23.05.11 20:36:je to tedy potřeba tam dávát univerzální, nestačilo by rez odstranit dát tam tmel a pak vrchní barvu
S tím tmelem jsem to myslel tak, že v dnešní době taková fura odstínů, tmelů, že jsem z toho paf. Tak jsem chtěl vědět zda u tmele když ho budu hledat v prodejně nebude 10druhů a ted babo rad, který mám vybrat
Místo, kde je rez není tak velké takže bych to koupil v hobymarketu, kde to mají levnější.
Honzo bylo by rozhodně leší sem dát foto těch rezavých dvěří, z 99% jsou dveře prorezlé zevnitř a venku to vyleze cca 1-1.5 cm od spodu. Pokud je to orezlé proto , že byly odřené z venčí tak je důležité to hlavně očistit na čistý kov. Pak se to natahje přímo "polystérákem" (polyesterový tmel) Na hrubší vrstvu používám tmel s vlasem, na slabší vrstvu s hliníkem. Výrobců těchto tmelů je spousta a každý má trochu jiné zbarvení, ale na to nekoukej. Po nakytování to musíš obrousit papírem 100 -120 (hrubost) nasucho.
Po vybroušení doroviny se to stříkne plničem nebo stříkacím kytem. Ten se bousí papírem 800 - 1200 podvodou. teprve pak přijde vrchní lak. Pokud jsou ,ale dveře prorezlé zevnitř tak je každá snaha jen dočasná a časem to vyleze znovu.
doplněno 23.05.11 21:10:Nechci se erikchu nijak dohadovat, sám už léta různé odrezovače nepoužívám,vždy byl jen problém, čistý kov je čistý kov . Doporučit na očetření rezavého místa odrezovač na vodní bázi tak to určitě ne. To je stejné jako natírat rezavé vodou ředitelnou barvou.
Ten stříkací kyt to je zase jiný tmel než ten Polyestrový?
Jestli chápu budu tedy potřebovat dva tmely a základní barvu
doplněno 23.05.11 22:02:Nebo je to tak že použiji Polyestrový tmel vybrousím a když tak pak zarovná tím samím a pak nasříkám barvu?
jen bych malinko doplnil M.C.-základ úspěchu je ve zbroušení místa a jeho těsněho i zdánlivě "zdravého" okolí až na plech-a následně ,ještě vůbec před dalším jakýmkoli krokem (základovka,tmely atd.)aplikaci přípravku s kyselinou fosforečnou(nějaký chem.odrezovač-na vodní bázi)-bez tohoto si celou "sanační akci" budete moci vbrzku "zopakovat"...
Honzo budeš potřebovat stěrkový "polystérák" a buď plnič nebo stříkací tmel. Plnič se pužívá když je potřeba nastříknout silnější vrstva. Jsou i stříkací kyty (plniče) polyesterové, to znamená že jsou dvousložkové na polyesterové bázi. pak jsou stříkací tmely jednosložkové. Stříkací polyesterák je kvalitnější se lépe brousí, zase je podstatně dražší. Jaký stříkací a nebo plnič použiješ je v tomto případě jedno. Jetsli použiješ základovku je na tobě, já osobně ji nepoužívám. Jeden důvod je , že "polysterák" na plechu lépe drží a druhý důvod je, že se pak při broušení zanáší brusný papír barvou.
Ten stříkáč a nebo plnič je i v podstatě taková základovka pod vrhní lak (zjednodušeně řečeno)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.