Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, utáhne v pohodě měnič napětí, který má stálý výkon 600W, maximální výkon 1200W v pohodě varnou konvici, která má příkon 600W? Logiky samozřejmě ano, ale má to někdo vyzkoušené i prakticky? Narazila jsem na konvici, která má pohyblivý příkon 125-600 W, ta by byla možná vhodnější než konvice s příkonem 600W, že? Děkuji za rady. Martina
Má-li 1200 W tak jistě uživí 600 W, pak to není třeba zkoušet. Otázka je, jak dlouho ten výkon dá a jak dlouho potřebuje konvice zavařit třeba 1 litr. Na intu to někde bylo, cca 3 minuty ale při vyšším příkonu.. Ovšem pak i to aku, ze kterého se to tahá dostane zabrat. VK na 12 V s objemem 340 ml a dobou varu 15 minut. ...
Ale už se to tady kdysik řešilo. Pohyblivý příkon jak, přepínání? Pak se ovšem prodlužuje doba uvedení do varu.
Manžel potřebuje měnič + konvici do kamionu, konvice má objem 4 dcl, je tak na jedno kafčo . Zde je odkaz na tu konvici s pohyblivým příkonem kasa.cz/... , příkon se nepřepíná, ani prodavač nechápe, jak to funguje, ale píše se to tam ...
Je na 110 V až 240 V a tím je to dáno, mění se doba varu. I konvici na 220 V mohu připojit na 110 V, otázkou je, kdy se to a zda vůbec ohřeje. To je jak 100 W žárovku na 220 V připojím na 110 V, také bude svítit ...
Ten příkon je závislý od napětí, máte to tam napsané, takže těch 600watů v kamionu stejně nedá.
Promiňte, asi se blbě ptám, ale já tomu vůbec nerozumím, je to tedy tak že ta výše uvedená konvice by mohla fungovat, ale s nižším příkonem a jelikož si to konvice sama koriguje (údajně), neměl by být problém (jen se to bude vařit déle s nižším příkonem)?
Je tam uvedené rozmezí 110-240V, záleží na stavu měniče a stavu baterie, protože ten odběr tam nějaký bude. V té recenzi píšou 4dcl za nějakých pět minut ze zásuvky. Měnič má výkon 600watů, příkon bude ještě větší a dle stavu baterie určitě nebude takový trvalý cca 10-15minut kvůli ochraně baterie.
Silnější měnič stojí cca 3tis Kč plus konvice, proč manžel nechce plynový vařič za cca 500kč? Kartuše vydrží dlouho, dá se koupit za stovku a litr vody uvaří za 3 a půl minuty. Nemusí mít v autě několik kabelů, měnič a konvici, stačí hrnek a vařič na kterém si nakonec ohřeje i nějaké jídlo...
Tak teď vůbec nevím, co dělat, měnič už jsme objednali (konvici ještě ne) - prostě jsme si mysleli: konvice příkon 600W, měnič stálý výkon 600W, tak to je v pohodě, ale až pozdě mi někdo řekl, že tak to není, na základě toho píšu sem ... Taky jsem mu říkala, ať si pořídí plynový vařič nebo konvici přímo do auta, ale on chce měnič používat i pro připojení DVD přehrávače atd...
I kdyby ta konvice dala těch 600watů, tak měnič bude stejně poddimenzovaný a bude se přehřívat jelikož nemá stoprocentní účinnost. 10-15% spotřebuje měnič samotný, pokud poběží větrák stále, tak ještě víc. Minimálně alespoň 1000watů, 1500watů ještě líp, už jsem vám to psal minule a psal vám i kolega o plynovém vařiči. Co se týká dvd přehrávače, ten se dá pořídit přímo na 12 nebo 24V s adaptérem, takže taky není měnič třeba.
doplněno 23.05.11 12:36:Nějaké čtení:
Určitě bych šel cestou menšího odporu.Varné konvice napájené přímo ze sítě automobilu.
JABRAKA
doplněno 23.05.11 19:24:Tak jsem našel to,co už tu řeší kolega,tak se připojuji.
JB
Tyhle konvice se řešili už v jiném vláknu, ale nechcou je, protože to dlouho trvá - 15minut nebo ještě déle. S měničem, tedy pořádným měničem se dá doba zkrátit na cca polovinu času, ale není to perpetum mobile, baterie dostává zabrat, tak jak tak. Plynový vařič s výkonem přes tři kilowaty uvaří kafé za "pár" sekund a cena je několikanásobně nižší. Navíc se dá použít i na ohřev jídla.
Dobře, dejme tomu, že se mi podaří ještě objednávku na 600W měnič zrušit a pořídíme vařič. Problém je v tom, že manžel chce měnič i kvůli připojení DVD přehrávače (baterie v DVD moc nevydrží) a ten má připojení jen na 12V do zapalovače a on má v kamionu 24V, pokud by se mu podařilo sehnat zástrčku na 24V, nemohlo by to ohrozit DVD přehrávač?
Tak tak, všechno jde a třeba zde
nicméně stačí obejít nějaký specializovaný obchod v místě vašeho bydliště a určitě seženete něco i s konektorama - koncovkama, které potřebujete. Co se týká objednaného zboží, do čtrnácti dnů lze vrátit bez udání důvodu. Pokud ho máte na dobírku tím lépe, stačí nic nepřevzít.
doplněno 23.05.11 22:10:Tady je přímo do zásuvky
Konvice přes měnič fungovat nebude, respektive měnič nesnese toto startovní zatížení.Je to to samé, jako 3kW elektrocentrála neutáhne start 2000w tlakového čističe. Musíte si koupit 24v konvici.Jinak tv,DVD, ... vše měnič utáhne bez problému(mimo topení,velké rozbrušovačky,konvičky ).
Vyhledávače používám, ale když tomuto oboru vůbec nerozumím, nevím, co mám vlastně hledat, to víte, jsem ženská, tak se pohybuji v jiných tématech
Konvice použít nepujde, jedině se tzv. softstart zařízením. Opravdu je spíš lepší koupit konvici přímo pro 24V rozvody, dělají se i celkem rychlé. Navíc neni měnič 600W jako 600W. Ty levné dají 600W tak po dobu pár minut než se v lepším případě sepne tepelná ochrana, v horším než schoří. Na DVD lze použít měniče z 24V na 12V (klidně i na pár A, to DVD tolik nevezme). Pokud i přesto chcete měnič, volte výkon měniče větší než maximální příkon zařízení a nejlépe měniče s jističem na výstupu místo pojistky.
Tak se manžel po Vašich radách nakonec rozhodl pro vařič a ještě řešíme, jestli pořídit pro připojení DVD přehrávače měnič z 24V na 12V nebo měnič z 24V na 220V - jaký by měl být minimálně výkon? Který doporučujete? Děkuji moc
Protože nevíme, jaký výkon má váš přehrávač a jaké má adaptéry těžko radit dál, ale odkaz na adaptér z 24 na 12 jsem vám už posílal. 8 apmér stačí úplně v pohodě, dá se použít i na autochladničku atd, měnič na 220 není třeba. Jen je nutný dokoupit ten adaptér z 12 na 9voltů, pokud je přehrávač na 9V.
DVD přehrávač má adaptér 12V, výkon nevím, objednáme tedy adaptér z 24V na 12V dle Vašeho odkazu, moc Vám děkuji za pomoc a Váš čas
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.