Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nechce vratit penize za auto vs diagnostika

Od: da* odpovědí: 3 změna:

dobry den koupil jsem v autobazaro automobil,zn Renault.svitila kontrolka ,,service auto jsem koupil a jel do servisu na diagnostiku, abych vedel co je s autem.po cekaci dobe cca za 3 dny jsem tam jel. technik udelal diagnostiku,pote mi zdelil ze je znicena ridici jednotka a motor-spatny strik,pist jede na sucho a vydira motor.druhy den jsem auto radne reklamoval v autobazaru,autobazar auto prijal-sepsan doklad o odstoupeni od smlouvy.autobazar vyrozumel majitele auta ze odstupuji od smlouvy a ten nechce nic slyset,ze autu nic nejni a penize mi nechce vratit.ted jsem ve fazi ze muj pravnik mu poslal dopis,on na nej odepsal - zpochybnuje moji diagnostiku z autorizovaneho servisu renault,auto ze je v poradku je pojizdne, keci keci.chci se zeptat jak je to tedy s tou diagnostikou?za rady predem dekuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

1x

Já bych se rád zeptal, jak je to u Vás s tou opatrností a obezřetností při nákupu auta v autobazaru...a proč kupujete auto se svítící kontrolkou...Děkuji za vyčerpávající odpověď

hm*
hodnocení

1x

Když už Vám to řeší právník, věřil bych asi jeho postupu více, než případným oponujícím radám tady (pokud to tedy není lump nebo není úplně neschopný).

Podle mne, pokud jste v kupní smlouvě nebyl na uvedené vážné závady upozorněn, máte právo na odstoupení. Původní majitel s tím souhlasit nemusí, ale pak případ zřejmě bude řešit soud, vyžádá si nový posudek auta, a v případě potvrzení závad soud vyhrajete, původní majitel vrátí peníze a zaplatí soudní výlohy včetně té nové diagnostiky.

buss
hodnocení

1x

Jenže vy jste kupoval, převzal auto s tím, že tam zřejmě nějaká vada je, když kontrolka svítila. Otázka zní PROČ? Není řeč o zkušební jízdě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]