Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nepřepsané auto - jaká pokuta?

Od: onnndraaa® odpovědí: 15 změna:

Dobry den,

Bohuzel me nedavno zastavila PCR a zjistili že nemam na sebe přepsané auto ,je to zhruba 2 roky co s autem jezdim bez prepisu ,a nyni čekam předvolaní .Asi urcite mi ulozi sankci ,takze je to v haji ,chtel jsem se zeptat o jakou castku se bude asi jednat? Jinak prepis jsem zacal resit a tak do tydne by melo byt auto na me prepsany ale stejne uz je pozde ,budu platit navic tu pokutu :(

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

onnnndro, zbytečně nadáváte na jiné, ale měl byste nadávat především na sebe. Sankci můžete (mohl) dostat až 30 000Kč.

Registarace vozidla a změna majitele je něco jiného-...

hodnocení

BURSÍK JE ZMRD!

jabraka*
hodnocení

0x

Především,bych ti doporučil nepoužívat sprostá slova,Ondro.Je to zbytečné,tím auto na sebe nepřepíšeš.Na přepis automobilu potřebuješ dodržet zákon.Pokud je nějaká sankce.není to v nepřepsání vozu,ale v neplacení povinného pojištění,a Burzík s tím opravdu nemá co dělat.A jak tu už píši poněkolikáté,účastí v diskuzi získáš více,když se zaregistruješ.

JABRAKA

hodnocení

Bursík za to muže ,ten zavedl ty EKO poplatky!

nu*
hodnocení

0x

přepsat auto na sebe je provozovatel povinen, bohužel zákon neuvádí konkrétní termín do kdy...

hodnocení

tak mam tu dalši problem ,vytahl jsem se schranky výzvu - doporučená záslika ,zřejmně se jedna o předvolaní ke spravnímu řizeni kvuli tomu že jsem nepřepsal auto v zakonne lhutě a problem je ten že zasilka byla odeslana zpet k odesilateli ,ja blbec se podival pozde do schranky a posledni termin vyzvednuti zasilky byl 20.5. co mam ted delat vazne nevim :( takze to bude dalsi sankce ,hm super takze se to pekne nascita.

jarda3*

Tak se zastavit na registru a zeptat se, ne? Jsou tam kupodivu obcas i lidi jen prevleceny za uredniky ;)

xxx*

To by mě zajímalo, jaká je zákoná lhůta pro doregistraci vozu? O žádné takové nevím!

buss

no a pro srandu máme § 6,11,12 zák. 56/2001

erikch*
hodnocení

0x

jednak zákon ukládá nahlásit "změnu" v registru do 10ti dnů-ale,doregistrace již není změnou ve smyslu předmětného zákona(tou je tzv."odhláška",čili odhlášeno na...),takže si "přátelům a pomocníkům" bohužel skočil na špek,když to takhle napíšu...Pokud tě tedy zastavili s tím,že dle registru řídíš auto ,které je na tebe odhlášeno(v polopřevodu),ale už si jej nedoregistroval...,oni ostatně ani nic jiného,co se majetkoprávních vztahů týče,ani zjistit nemohou,jelikož nabytí a pozbytí vozu(mezi fyz.osobami dle zákona určeno a vymezeno pouhou kupní smlouvou,která se nikde neeviduje,nehlásí atd.)...Jinak věc řeš operativně sám od sebe(když nevíš termín z "prošvihlé" zásilky),normálně zaběhni na úřad,kam spadáš, a jakože takhle a takhle-a k věci uveď,že jsi sice auto kdysi(podle data kdy na tebe bylo odhlášeno)koupil od pana(í)X.Y. ,ale vzápětí si jej prodal nějakému třeba Nguenovi Xinh Minhovi(nacionále nahdeš třeba v živ.nebo obch.rejstříku)mo a ten ti dva dny před kontrolou PČR volal a domluvili jste se,že si jej "odkoupíš" zpět,uděláš si dodatečně antidavě smlouvu s oním třeba Nguenem a jsi z obliga-nikdo ti nic nemůže,jelikož po celou dobu auto nepatřilo tobě,tudíž za něj nemůžes nést jakoukoli odpovědnost...Pokud si ale četníkum nepodepsal nějaké podání vysvětlení apod.na místě v době kontroly-což ale asi nee,takže zagoogli,něco sepiš a tradá zítra na úřad...

hodnocení

Zdravim ,tak problem je vyresen ,byl jsem predchvili na urade a zaplatim pokutu 1000kč ,a auto si co nejdriv na sebe prepisu ,se vsim vsudy me ten prepis bude stat 8000kč :(

xxx*

A za co přesně budete platit 8000,-? A za co je pokuta 1000,-?

hodnocení

Byl jsem na přestupkovém oddělení a tu pokutu platim za to že auto na me neni přepsané .Maji dukazy -kopii kupni smlouvy, auto jsem kupoval v roce 2009 .Jinak ten ORV mam procvaknuty ,a jeste jedna zvlastnost ,je ze na ORV je napsana osoba A na ktereho bylo vozidlo prihlaseno ale je zajimave ze auto mi prodaval clovek B na kteryho je auto odhlaseno ,pritom by melo byt odhlaseno na mě pokud to rikam spravne.

Tak jsem to znovu spocital a budu platit 7000kč ,za tohle: Muj vuz je BMW e30 ,nemam zapsano v TP ze plni EURO1 ,takze mi poslala protokol o plneni tech emisi akreditovana osoba pres vozy BMW za poplatek 1000kc (Dekra je na nic ,tam maji v databazi ze auto vubec neplni euro normu ,nechapu proč v tom maji takovy bordel?) ..Poplatek za EURO1 je 5000Kč ,a potom přepis 800kč + evidence 200kč

jarda3*

To by me taky zajimalo, jak je ta castka slozena, nejak mi to nevychazi ... Ta pokuta je taky divna, leda za jizdu s neplatnym OTP, jestli je prostipnuty.

hodnocení

ta castka je 7000kc nakonec ale furt je to dost :( ... no ta pani s přestupkoveho řikala ,že 1000kč jinak kdyz by me to musela dat prikazem tak by to stalo 3000kč

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]