Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu nebo Váš názor. Mám 3 disky 5,5J*13H2 4*100 ET30 pneu 165/70 R13, a k tomu jeden disk (stejný vzor, stejný výrobce) ale šířka 6J*13 a ET 33 pneu 165/70 R13, myslíte že to půjde nebo ne, z hlediska nějakého dlouhodobého ježdění, stk atd. Na první pohled jsou všechny stejné, vizuálně tedy problém není. Jde mi spíš o to, jestli rozdíl půl palce v šířce může dělat nějaký velký problém při jízdě, opotřebení pneu atd. Díky moc.
Jezdit na tom asi půjde, ale asi bych to nedělal. To, že se to chová za jízdy normálně neznamená, že se to bude chovat normálně i v nějaké krizové situaci. Nehledě na to, že když dojde k nehodě (ani nemusí mít nic společného s diskem), hodí to automaticky na Vás (protože Vaše auto prokazatelně neodpovídá předpisům).
Podle mne to nelze použít,protože při stejném rozměru a jiné šířce se změní průměr!A na tom musí záležet.
Čeho průměr a jak se změní, když průměr disku je v obou případech stejný 13" a pneu je taky v obou případech stejná 165/70 R13?
Jinak jak uvádí ostatní, při samotné jízdě asi žádný velký problém nezaznamenáte, ale z hlediska předpisů bych se snažil to dát do pořádku (dle údajů v TP).
meda45, sice bych to neměl říkat, kvůli předpisům, ale pokud zrovna nejste Rallye jezdec tak při normální jízdě to ani nezjistíte. Kolo bude o 3mm jakoby zapadlejší, guma možná bude vypadat jakoby malinko podhuštěnější vůči ostatním. Než seženete stejný, úplně klidně na tom můžete jezdit. Bohužel občas ke mně přijede někdo z daleko "zajímavější" kombinací.
Proc bohuzel. Clovek se alespon stale uci, s cim vsim se da take jezdit.
Popravde si myslim, ze by nebyl vyrazny rozdil ani pri tom rally. Pul palce znamena 6mm rozdil na kazde strane disku a to se jednak skoro ani opticky neda poznat, kdyz je predni a zadni kolo dva metry od sebe, takze na STK podle mne v pohode a ovlivneni vlastnosti, tedy predevsim tuhosti pneumatiky bude take zanedbatelne az naprosto mizive.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.