Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ford Focus kombi 1.6 16V nebo Opel Vectra

Od: brena* odpovědí: 8 změna:

ahoj lidicky, chci si koupit auto a vaham mezi dvema to prvni je ford focus kombi 1.6 16V a druhy je opel vectra.

Prosim poradte jaky vuz koupit a popripade u opelu jakou motorizaci. Predem dekuji za rady.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

macka80*
hodnocení

0x
Já osobně doporučuji opel,ford možná bude mít lepší výbavu ale taky řadu dětských nemocí,které se s ním táhnou.Prostě moje rada zní opel
al bunda*

No a moje rada zní "jděte do Focuse", protože je to auto s jednou z nejlepších pověstí mezi ojetinami. Patřil mezi moje horké favority - nakonec mám náhodou něco zcela odlišného; vždycky je to o penězích. Recenze hledejte TADY.

itecka*
hodnocení

0x

Stopro fordíka...Mám ho taky r. 93 a jsem s ním maximálně spokojena!Opel je dost poruchový, ikdyž je nový..Už bych do něj nikdy nešla..Věčné problémy...

macka80*
Ono to hold bude kus od kusu.Záleží také na tom jaké náklady přepokládate myslím cena nahr.dílů,spotřeba atd.Já proti novým fordum nic nemám ale pokud se rozhodnete pro ford v dieslu tak až od roku 02 před tím byli dost poruchový.Přeji šťastnou ruku.Jinak ještě jedna věc, v obou autech se svezte a uvidíte že opel má daleko lepší jízdní vlastnosti
al bunda*

Bavili jsme se o 1,6 - 16V, to je dobrá volba.
Hezký den.

jarmik*
hodnocení

0x

Nevím, o kterou Vectru se jedná. Pokud jde o B, tak tu mám. Není to špatné, ale má to pořád klasické oplovské prudy s elektrikou na palubě - tu něco nesvítí, co má, tu zase svití, co nemá. Ale je to velice tichý auto, z tohoto pohledu OK (benzín).

Focus (zvlášť teda ta nová generace) má lepší výsledky crash testu. Kolega měl 1,6. Nic proti se říct nedá. Holt jenom do kopce s rodinkou to s tím předjížděním nebude tak žhavý. Ale to asi nikoho nepřekvapí.

jarmik*

Ještě k tomu Oplu bych dodal něco i pozitivního, že ty motůrky jsou docela sympatický: celkem dobrá spotřeba (já 1,8 kombi dlouhodobě za 7,1 l/100 km). Osobně mi vyhovujou i tradiční oplovský dlouhý převody, což podporuje nižší spotřebu a ticho. Na předjíždění někdy ale i ta čtyřka už je málo a musíš jít do trojky.

jarmik*

Jo, a ještě jedno. Jako dlouholetý čtenář Světa Motorů, kde tyhle levnější auta testujou do mrtě. Tak podvozek Focusu (už od první generace a platí to stále) považujou neustále za nejlepší ve třídě. Jízdní vlastnosti Focusu hodnotí stabilně za nejlepší, a to i lepší než Golfu.

Crash testy obou aut jsem dával v článku na svém blogu zde: http://jarmik.pise.cz/54331-crash-testy-na-youtube.html

Nový Focus je tam o třídu až dvě lepší než stará Vectra.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]