Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odhlášení vozidla z polopřevodu bez dokladů

Od: mishak odpovědí: 7 změna:

Zdravim všechny. Mam takový speciální dotaz. Mam na sebe v polopřevodu auto od roku 2006. Pár dnů po polopřevodu bylo auto rozebráno na náhradní díly, něco se použilo, něco šlo do šrotu a polopřevod jsem nějak zapoměl řešit. Teď jsem zjistil, že na mě ten polopřevod stále visí. Tak se chci zeptat, jak dále postupovat. Auto a SPZ už neexistují, povinné ručení se neplatilo a díky stěhování před pár lety nemám ani doklady od vozidla, jen kupní smlouvu, kterou mi nedavno vytiskli na dopravce, kde jsem tenhle nedostate, bohužel, zjistil. Teď nevím, jak to uzavřít a kolik mě to bude zhruba stát. Když mi vydají kopii techničáku, tak jak pak pokračovat, když auto už neexistuje.

Díky moc všem za odpověď.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nic nedělat, páč stejně nic nejde dělat. Počkejte na datum červen 2015, tam dojde k vyřazení vozidel v polopřevodu. Viz podrobný postup kolegy pana nu.

doplněno 07.01.14 19:32:

pan nu, každou chvilku sděluje přesní datum červen 2015,

nabude platnost novely zákona 56/2001.

Pane nu, prosím, nemůžete mu sem hodit číslo § ze zákona 56/2001, aby to měl přesně?

mishak
hodnocení

Díky moc za odpověď. V červnu 2015 bude amnestie i pro automobily? :) Kde najdu ten podrobný postup kolegy pana nu, jak píšete?

nu*

podrobný popis hledejte v přechodných ustanoveních novelizovaného zákona 56/2001 Sb. zákon je novelizován, novela platná s účinností od 1.1.2015

mishak
hodnocení

Díky za odpověď. Mohl bych poprosit o přesnější odkaz, nějak se mi to nedaří dohledat.

raduna13
hodnocení

0x
Dobry den chtel sem se zeptat jak postupovat kdyz auto je v poloprevodu ale jiz ho nemam a nelze uz dohledat(vsechny papiry velky maly TP mam i spz)
erikch*
V podobných situacích je nejlepší nedělat nic-s ohledem na avizovany zánik vozidel v tzv.poloprevodu...poněvadž at uděláte cokoli nelze zpětné a navíc to nic neřeší... Jak shora správné psáno,mimoto podle aktuálního nálezu US nemusíte mi uzavřenou pojistku pokud vozidlo neprovozuje teropodi ",kafemlejnku"z CKP kdy jak nebylo uzavřeno povinné byl problém...no a pokud něco neexistuje nelze to provozovat...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]