Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
způsobil jsem škodu na autě někoho jiného. Okamžitě jsme společně vyrazili na pojišťovnu, kde mám povinné ručení a vše vyřídili. V tu chvíli mi bylo trapné ptát se co z toho vyplývá pro mě. Samozřejmě si uvědomuju, že záleží na každé individuální smlouvě, ale nemáte s tím někdo zkušenosti, stačí mi to obecně. Jaká bývá spoluúčast, o kolik se navýší pojištění atd. (škoda byla asi za 60000, to je odhad) děkuji
Jde mi o to jaká mám práva. Jestli tomu dobře rozumím, tak likvidátor určí výši škody, popř. navrhne nějaký servis poškozenému. Když s výrokem likvidátora není poškozený spokojen, může po mě požadovat nějaké vyrovnání mimo pojišťovnu? resp. musím mu zaplatit něco navíc, když mě o to požádá (např. vypůjčení náhradního vozu, v případě, že ho pojišťovna neposkytne) děkuju
Poškozený je vždy poškozen, do auta dají nové díly, tedy prodělává. Jinak by vydělal a některé poškození by se vyplatilo. Tak to i někteří řešili, chtěli mít vylepšené auto levněji, takže fingované. Pojistka by musela toto pokrýt. Ano, lze žádat i jinou hrazení jiné škody, např. nabourané auto podnikateli co ho živí, ušlý zisk, rozdíl na mzdě, auto invalidovi nebo ho vozit ... Nebo se dobře pojistit, taková co to kryje. S vyrovnáním mimo pojisku by musel k soudu. Jinak náhrada škody v OZ a prostudovat pojistku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.