Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nehoda - o kolik se mi zvedne pojištění?

Od: nemik22* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

způsobil jsem škodu na autě někoho jiného. Okamžitě jsme společně vyrazili na pojišťovnu, kde mám povinné ručení a vše vyřídili. V tu chvíli mi bylo trapné ptát se co z toho vyplývá pro mě. Samozřejmě si uvědomuju, že záleží na každé individuální smlouvě, ale nemáte s tím někdo zkušenosti, stačí mi to obecně. Jaká bývá spoluúčast, o kolik se navýší pojištění atd. (škoda byla asi za 60000, to je odhad) děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

? Dnes už není jedna pojišťovna, tedy stejný postup v republičce. Přečíst si podmínky, smlouvu té které pojišťovny. A protože ji platím, tak mi slouží, takže se ptám!

nemik22*
hodnocení

0x

Jde mi o to jaká mám práva. Jestli tomu dobře rozumím, tak likvidátor určí výši škody, popř. navrhne nějaký servis poškozenému. Když s výrokem likvidátora není poškozený spokojen, může po mě požadovat nějaké vyrovnání mimo pojišťovnu? resp. musím mu zaplatit něco navíc, když mě o to požádá (např. vypůjčení náhradního vozu, v případě, že ho pojišťovna neposkytne) děkuju

buss

Poškozený je vždy poškozen, do auta dají nové díly, tedy prodělává. Jinak by vydělal a některé poškození by se vyplatilo. Tak to i někteří řešili, chtěli mít vylepšené auto levněji, takže fingované. Pojistka by musela toto pokrýt. Ano, lze žádat i jinou hrazení jiné škody, např. nabourané auto podnikateli co ho živí, ušlý zisk, rozdíl na mzdě, auto invalidovi nebo ho vozit ... Nebo se dobře pojistit, taková co to kryje. S vyrovnáním mimo pojisku by musel k soudu. Jinak náhrada škody v OZ a prostudovat pojistku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]