Nejste přihlášen/a.
Zdravím.CHci se zeptat .Potřebuji vyměnit benzinové trubičky na favoritu,musím vypouštět benzín a po vyměnění musí se to odvzdušnit nebo ne. Děkuji.
Bude zalezet na verzi, jestli je to s cerpadlem v nadrzi, nemusi se nic, jestli s karburatorem a cerpadlem na motoru, tak asi nacerpat rucne a nevim, kde to ma na nadrzi vyvody.
Všechny nádrže mají vývod nahoře. S výjimkou aut, kde tekl benzín do karburátoru samospádem z nádrže umístěné nad motorem (poslední snad trabant).
Magdon, ale to přeci není pravda. Co mi třeba povíte o nádrži u Fordu Sierra? Né všechny auta musí mít vývody nahoře i když většina to tak má.
doplněno 20.05.11 13:38:Magnone ono to je celkem jednoduché, pokud je podávací čerpadlo v nádrži tak je vývod benzínu vrchem a nádrž není potřeba vypouštět. Pokud je podávací čerpadlo mimo nádrž (tak jako třeba u té "sirky") tak je vývod někde na spodu nádrže, čerpadlo by si benzín nedokázalo nasát pokud by úplně došel, tam se nádrž při výměně musí vypustit.
doplněno 20.05.11 13:39:Oprava- Magdone, omlouvám se za zkomolení nicku.
doplněno 20.05.11 16:23:Mluvím o vozech s elektrickým podávacím čerpadlem. Mechanické membránové čerpadlo si benzin nacuclo odkudkoli.
No dobře, pochopitelně neznám všechna auta. I když fordy jsem měl 2. Takže se shodnem na té většině.
No já teda nevím, měl jsem felicii (kabriolet - rok 1962), barkase, Š 1203, wartburga, Š 100, Š 105... všechno to mělo čerpadlo u motoru a všechno to mělo vývod z nádrže horem. Když se např. u Š 100 měnila gumová spojovací hadička pod podlahou, nic se vypouštět nemuselo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.