Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nejsem žádnej velkej technik ale chtěl jsem si udělat v autě nějakou pěknou Muziku tak do 3000 Kč myslíte, že by se našel někdo kdo by mi mohl něco sestavit
stačí do odpovědí... jednalo by se mi o 2 repráky vepředu a něco do kufru
předem moc děkuji za pomoc
p.s. mam fabii I RS a nevím jaký je tam rozměr předních reproduktorů, ale to by nebyl problém zjistit
ZA MALO PENEZ MALO MUZIKY.
Prepac ale za 3000 SK nekupis ani poriadne radio.Na rady typu 3-pasmove repro dopredu...tym sa ani nezaoberaj.Kup si 2-pasmove komponentne repro kde ma kazdy reprak vyhybku.Priemer reprakov vo dverach je 165mm.vyskove uz nerozhoduju pretoze nieje problem z laminatu vyhotovit domceky na osadenie vyskovych repro,ocalunit kozenkou-ciernou.3 pasmove repro nezahraju nic pretoze jedna membrana repraku rozochvieva vzduch a rusi sa kmitanie ostatnych dvoch membran.
Takisto nesuhlasim s tvrdenim ze kufor funguje ako ozvucnica.Pretoze sa pri pri rychlosti nad 60 km stracaju basy vplyvom hluku od pneu atd.Dotycny asi este nepocul poriadny "kick"
Do Fabie som robil zostavu : autoradio ALPINE 9853R
predne repro aj s medzikruzim s MDF:GROUND ZERO GZRC 165
Ozvucnica (subwoofer) bola na zakazku cca 7500 SK este vtedy,vazi cca10kg aj s reprakom GZ 12XS-AL. (700W-sinus)
zosilovac HERTZ EP2X- pre napajanie subwoofera.
auto vytlmene s DYNAMAT EXTREME a DYNAMAT CAR,samozrejme aj ANS pena.
Nerezonuje nic.Tie komponenty som kupoval v roku 2008-9 tak si to vygoogli ked chces ceny.mozno tych tvojich 3000x6
Ak sa chces vzdelavat kukni : go4sound.sk
forum vyslovene na autohifi
Ono mnozstvo reprakov ako to tu niekto pisal je nanic ked su montovane na holy plech ze?...vsak preco to asi rezonuje ze.?
Aby som nenahanal vodu na mlyn tak poulicnu tuc tuc disko nerobim,mam to vyslovene pre seba,je to moj konicek porobil som zopar montazi...aj ta hudba v mojom aute presla nejakym upgradom ,este som z toho nevyrastol,mam 2 decka,cize sa v tom vozil aj kocar,nikoho tym netyram ani neznasilnujem.Nepotrebujem sa predvadzat aaz na zopar ludi ani nikt netusi ze taka nenapadna seriova Fabia moze ponuknut "tolko muziky".
já bych se vykašlal na sub a koupil kloudné repro do předních dveří s dobrými výškami, a dozadu do plata nějaké oválné, dobře basující (kufr funguje jako ozvučnice).
souhlasim aby si se na subáč vy... ale to že kufr funguje jako ozvučnice je blbost... nic méně do předních dveří kup nějaké klidně ty třípásma hlavně aby si trefil rozteč šroubů a hloubku do dveří, do zadu na plato můžu doporučit z vlastní zkušenosti oválné basové reproduktory sinus live, je to kvalitní německá značka, a ujišťuju tě, že když je napojíš na zesík tak nepotřebuješ blbej subáč kterej ti akorát v kufru překáží. Pokavaď nemáš auto jenom na srazy, tak tohle je asi nejlepší možnost funkčnosti a finanční nenáročnosti jak si poslechnout pěknej zvouček.
zvuk není o tom, aby to šíleně dunělo. ono je potřeba mít výšky, basy i středy vyrovnané. Pořádná třípásma ozvučí auto opravdu dostatečně kvalitně i při vyšších hlasitostech.
dovolim si odporovat, tyto ovály jsou kvalitní a pochybuju že nějake subáč na 1500 bude lepší, u kvalitního subáče stojí 1500 jen ta ozvučnice, pokud si ji teda člověk nedokáže vyrobit sám, ovšem neni to tak jednoduchý aby ten zvuk byl takovej jak má být. Podle mě subáč za 1500 je špatná volba, nehledě na to že k tomu subáči bude muset dozádu dokoupit stejně nějaký repra. Každopádně kup si tam co chceš, toto je pouze můj názor a takto bych to vyřešil já
A poštelovat si s rádiem, nastavit si ekvalizér si zkoušel? Já mám teda fóbii dvojkovou a origo hrají slušně (myslím, že teda je to 6 nebo 8 reproduktorů). Spíš je to naškodu nějaký silný basy, pak rezonují dveře nebo samotný reproduktor, mají to špatně odizolovaný. Myslím, že i jedničková fábie nemusí hrát špatně. Pokud ti jde pouze o nějaký tuc tuc tak nech vpředu originály a do kufru ten basák na machrování.
Pokud ti jde o kvalitní poslech tak nějaký ty třípásmový dopředu, nebo nechat vpředu origo a dozadu ovály kvalitní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.