Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Propadlé emise - co mi hrozí?

Od: 2874® odpovědí: 21 změna:

Zdravim,ted jsem zjistil,že mám už skoro 2 měsíce propadlé emise! Mslel jsem že je to stejně s technickou a ted jsem na to přišel. Co mi hrozí když mne chytnou? Díky moc za pomoc! T.

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Sankce až 2500Kč. Bez bodu.

nu*
hodnocení

2x

každý průměrný srandista ví, že se průkazka o měření emisí v běžném provozu nepoužívá a ani při kontrolách nepředkládá..stačí trochu číst zákony a vyhlášky, případně si občas zopáknout autoškolu

jirkamatapat*
hodnocení

1x

Trefíš-li na blbce v uniformě,máš to za 7 bodů a pokutu ve správním řízení až do 25 tisíc.

jarda3*

A to by melo byt jako za co?

xxx*

A jak jste na tento nesmysl přišel?

nu*
hodnocení

0x

pak je propadlá i technická prohlídka a hrozí zastřelení

hodnocení

No budeš se divit,ale technická propadlá není! Ale asi to zblbli v prukazu emisí,tam je jiný datum než na známce! Prý je směrodatná známka. Čau srandisto!

des*

Pro 2874-zajeď na STK,tam ti řeknou,proč a co se stalo,přehmaty se dějí.Jinak průkaz emisí patří k dokladům a předkládá se při kontrole policií,zrovna jak TP.Stačí si všimnout že se policista podívá na oba doklady a jde se podívat zdali souhlasí.Pokud je něco jiného,čili nesouhlasí,vzniká podezření,že je známka ukradená z jiného vozidla.Toto snad nelze ani při kontrole nijak dokázat.

pecenkav*

To se dost pletes, emisni prukaz neni doklad potrebny k provozu motoroveho vozidla, neni povinnost ho nosit sebou a policista nema pravo ho po ridici pozadovat, doklady potrebne k provozu motoroveho vozidla jsou : ridicsky prukaz, obcansky prukaz (pas), maly tachnicak a povinne ruceni. Na emise ma pouze k dispozici tu znamky na SPZ.

des*

Ale přece jen říkám,věc z praxe-vozím emisák sebou-policista do něj nazíral a kontroloval podle něj známku-howgh.

xxx*

No už jsem se bál, že příště po mě budou chtít i rodný list!

jarda3*
hodnocení

0x

Co je k reseni? Proste je potreba udelat co nejdriv (nez ho chytnou ;) ) emise a STK a je klid...

IMHO by se to teoreticky nemelo stat, protoze platnost STK se prizpusobuje platnosti emisi, aspon co mam zkusenost (STK o tyden dele nez emise, a ne opakovana ale jinde, a platnost do doby platnosti emisi).

hodnocení

Ale já nemám propadlou technickou,mám jen jiný datum emisí na průkazu a a na známce(konec platnosti 6/11)! 1.6. budu dělat STK i emise, tak to snad dají do kupy at je to stejne! Díky za info všem!

jarda3*

Tak jestli je znamka na znacce OK, tak neni co resit - karticka nikoho nezajima, jak uz tu zaznelo.

reeve*
hodnocení

0x

Na protokolu z STK musí být uvedeno, která stanice provedla měření, kterého dne a číslo protokolu o měření. Pokud vám špatně zapsali datum do "kartičky" (osvědčení o měření emisí), nic se neděje, rozhodující je datum na známce.

Podle zákona 361/2000 při silniční kontrole jste povinen předložit tyto doklady:
- řidičské oprávnění pro danou skupinu
- osvědčení o registraci vozidla (tzv. "malý techničák")
- doklad prokazující pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla (tzv. "zelená karta")

V zákonem stanovených případech pak po vás policejjní hlídka může požadovat také občanský průkaz, případně osvědčení o zdravotní způsobilosti (po dovršení věku 60 let).

Osvědčení o měření emisí tedy s sebou vozit nemusíte. Je to koneckonců logické. Proč s sebou vozit osvědčení o jednom dílčím měření, když s sebou nevozíte žádný zvláštní doklad o samotné technické prohlídce, která je pro bezpečnost provozu mnohem důležitější? Tedy přesněji řečeno - doklad o obojím vozíte, a tím jsou známky vylepené na zadní RZ.

A úplně na okraj: Pozor na kontroly v měsíci, ve kterém vám emise nebo technická končí. Policisté si občas v databázi kontrolují přesný den klonce platnosti. Taže známka 6/11 rozhodně neznamená, že smíte jezdit až do 30. 6. 2011.

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Pro Jardu,xxx a ostatní: jak píši výše,ta sankce může být udělena za vozidlo,které je nezpůsobilé pro silniční provoz.A pro chybějící emise nebo známku z STK lze takové vozidlo za nezpůsobilé považovat.Ale jak píši,musí to být srážka s uniformovaným blbem.

jarda3*

Ovsem jen v pripade, ze bezprostredne ohrozuje ostatni ucastniky provozu, coz si vubec nedokazu predstavit jak by se stalo, kvuli spatne zapsanemu datu :-P

xxx*

Mě by hlavně zajímalo, kdyby byly propadlé emise, jak by ohrozily provoz na pozemní komunikaci?

jirkamatapat*

Tak to by Vám blb v uniformě asi dokázal vysvětlit.Já to nedovedu,protože vycházím na rozdíl od oněch chytráků ze zdravého selského rozumu.On je totiž propastný rozdíl nezi čerstvým absolventem policejní školy a bývalým profíkem jako jsem já.Pro ilustraci:když začal platit bodový systém,odchytili mne dva maníci z dopravky a chtěli mi sebrat papíry pro nezpůsobilost vozidla za to,že jsem měl u hlavních světlometů namontovány modré diody,jak to bylo tehdy modní.Samozřejmě neuspěli.Takže musíte počítat s tím,že občas narazíte na vola.Jinak k tématu,policie skutečně nebude vyžadovat kartičku emisí,tak tazatel memusí mít strach z postihu.

jarda3*

Pokud narazim na blba v uniforme, nemusim s nim nic resit, napisu do protokolu vyjadreni a necham to na spravnim rizeni...Ale je to komplikace, to jo. Proto bych udelal tu STK o 2 mesice driv, hlidal co tam napisou a je to v klidu.

Jirko, "Trefíš-li na blbce v uniformě,máš to za 7 bodů a pokutu ve správním řízení až do 25 tisíc."
toto je nesmysl a nemáte pravdu. Ale máte právo na názor a vyjádřit ho. Zkuste mi dodat podle čeho jste došel k tomuto závěru?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma platnost stk

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]