Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
Kdysi jsem měl Škodu Felicia 1,3 a v ní baterku značky Magnet a později Banner (obě 45Ah). V r.2008 koupil nabíječku MW-Corcel O-04 v GME a nabíjel obě baterky normálně. Teďka mám Ford Mondeo a tam je baterka značky Stabat (55Ah). Bohužel sem o ní nikde nenašel bližší info. Když sem ji chtěl nabít tou nabíječkou, tak mi hlásil červený vykřičník, že se spolu navzájem nepodporují. Netuším čím to je. Napadlo mě třeba, jestli není ta nabíječka omezena kapacitou baterky, ale nikde o této hodnotě nebyla ani zmínka. GME ji dnes již neprodává. Budu tedy muset asi koupit novou nabíječku. Máte nějaké tipy? Samozřejmě ne nějaké z obchoďáku za 300,- a zase ne za 3000,- To je zbytečnost.
Že není nic o nabíječce je mýlka search.seznam.cz/...+
Kapacita aku je podstatný údaj. Tudíž když, tak 6 A by už na dobíjení stačilo, jistě po zapnutí proud vyskočí a nabíječka to nemusí dodat, ale to nevadí, postupně se nabije i když za delší dobu i s nižším nabíjecím proudem. Jen aby se nepřehřívala.
Která běžná nabíječka dá 10 A? A ani není třeba. Jsou přece dobíječky a desítkami mA. Mám Tronic Tx4 co dá, 3,8 A? a nabíjím aku 75 Ah!
Myslel sem, že o baterce značky Stabat (55Ah) není nikde info. Chtěl sem ji porovnat s tím Magnetem nebo Bannerem. Třeba bych se dočetl v čem je rozdíl a proč je nabíječka nebere.
? baterie-stabat.cz/... co víc, na petrolej nebude... Pamatuji, jak jsme ze starých aku vzali obal, v servisu aku nakoupili články a dodělali. Že by zázrak?
Dobrý den, není to chyba té baterie? Nabíječku můžete mít dobrou ale baterka může mít zkratovaný článek, proto vám to hází ten výkřičník. V návodu k nabíječce se píše: pokud je baterie špatná nabíječka hlásí chybu!
Baterie je kupovaná v lednu letošního roku. Jak bylo těch -10 st.C. a 10 dnů s tím nikdo nejel, tak se vybila. Chtěl sem ji dobít tou nabíječnou Corcel a hlásilo to chybu. Tak ji nabil někdo jiný nějakou úplně obyč. nabíječkou (nemám možnost zjistit co to bylo za typ či značku ) a do dnes jezdím v pohodě bez vybití.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.