Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyměnit uhlíky alternátoru u Grande punto

Od: ivobenes* odpovědí: 5 změna:

Poradí mi někdo, jak se k uhlíkům alternátoru dostanu?
Když to dám do servisu, vymění mi i regulátor a nechce se mi místo 96 korun za uhlíky platit několik tisíc za takovou prkotinu *sok*

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

2x

Ivo, nejprve na aternátoru musíte sundat zezadu ten černý plastový kryt (drží ho tři matky M6) a podním je regulátor. Drží na dvou šroubech, ten vyndáte a pak už je to jednoduché, pájka a uhlíky odpájet a napájet nové.

Samozřejně nejprve odpojíte kabely jak na baterii tak na altíku. Hlavně použite správné uhlíky, pokud dáte tvrdé (černé) vydřete komutátor.

ivobenes*
hodnocení

Super, dík moc!
Uhlíky mám tyhle:
startery-alternatory.cz/...

Neraduj se předčasně - ty uhlíky převádějí jen velmi malý regulační proud a běží po hladkém kolektoru. Málokdy je potřeba výměna.

Závada může být jiná - špatná dioda, vinutí nebo vadný regulátor.

ivobenes*
hodnocení

Tak už jsem na vyměněných uhlíkách pár set km najel a zatím to jde.
Ale ta výměna! Ten přístup ke šroubům! Moje nervy :(

ar*

Ivo a to vás mohu ujistit, že u "punti" je ještě krásný přístup. :) On nás pánbůh sestrojil blbě, každý automechanik má mít na ruce dva lokty a ten druhý ohebný na obě strany.:D

Jinak gratuuji k uspěšné montáži a udržení nervů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]