Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ekologická daň při likvidaci auta?

Od: murka* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

vzhledem k tomu, že máme nepojizdné auto (1987) a museli bychom do něj min 8000 Kč investovat, tak jsme se rozhodli ho nechat zlikvidovat.

Máme možnost využít služeb jednoho "známého", který si pro auto přijede, nechá ho ekologicky zlikvidovat, vyřeší to u policie a prý jen přinese techničák se záznamem o likvidaci a mi jen zrušíme povinné ručení.

Pořád se bojím, že mi pak dodatečně přijde složenka, že mám zaplatit nějakou eko daň nebo něco takovýho, tak se raději ptám. Je tedy možné, že vše zařídí a nic pak nebudu platit?

Slyšela jsem, že ekologická likvidace je zadarmo, ale při odhlášení vozidlu z registru se pak platí. Někdo mi říkal, že u tak starýho auta jako mám já to může být i 10 000 Kč.

Děkuji za radu

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

to jsou vesměs dezinformace, tzv. "ekodaň" se platí pouze při přepisu v evidenci vozidel na nového vlastníka vozidla, zde vlastně dojde k likvodaci vozu a není tedy důvod ekodaně.

xxx*
hodnocení

0x

Nic neplatíte, naopak pokud si vyhlídnete slušné vrakoviště, můžete ještě nějaký obnos získat. S protokolem o ekologické likvidaci, který Vám vydá vrakoviště a s ostatnimi doklady od vozidla, zajdete na příslušný úřad, kde vozidlo zruší.

nu*
hodnocení

0x

Ten kdo šíří tyto a podobné informace je skutečný IDIOT

hodnocení

0x

murka,

včera jsem řešil podobný problém s tazatelem, a stále nechápal že nic nemusí platit za likvidaci vozidla. Asi po 30 minutovém psaní na skype pochopil přesný postup dle různých variant vyřazení vozidla a hlavně že je to zdarma.

Eko daň se platí, jen když koupíte o někoho staré auto a přihlásíte si ho na sebe. Pak se teprve platí.

Ještě upozorňuji, že mnoho lidí předalo auto i s doklady "svým" známým a špatně dopadli. Věřím, že Vám se to nestane.

nu*

Bohužel na internetu jsou různé stránky různých zprostředkovatelů a zprostředkovatele, které mají názvy podobné slovním spojením "registr vozidel", "přihlašování aut", "dopravní inspektoráty" a další podobné zvratky, a tam jsou často uvedeny cenníky, i když je ekolikvidace a vystavení potvrzení za předání kompletního autovraku a následné vyřazení na úřadu bezplatné, tito parazité si účtují stokoruny až tisícokoruny...Na úřadech soustavně a systematicky otravují pracovnice s tím, že chtějí pro klienty "lepší značky, a i když registrace stojí 800- Kč, účtují si tyto pijavice často několik tisíc korun...pak to vypadá tak, že úřednice berou úplatky nebo příplatky, přitom to jde do kapes těchto pijavic...někteří lidé si pak myslí, že různé "dopravní inspektoráty" jsou skutečně internetové stránky úřadů a že tyto ceníky jsou skutečnými správními poplatky...

kjanik112*
hodnocení

0x

Možná si chce z toho auta něco vymontovat a pak to dá zlikvidovat, pokud si to s vrakovištěm předem domluví.Je to možné. Záleží na tom, aby to byl důvěryhodný člověk, který Vás nepodrazí-to byste pak mohli mít značné potíže, jak naznačili předešlí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]