Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motorovy olej vs různé ceny na internetu

Od: jarda* odpovědí: 15 změna:

Ahoj. sháním plnosintetiku..a na internetu se cena za jeden druh oleje pohybuje za 4litry od 500 do 1400 kč.

jak je to možné? jaka je kvalita tak levneho oleje? neni to nějaky panč z Ruska?

Ješte by me zajimalo jake je to s spotřebkou, Ma olej taky nejake datum použití.. co když je datum propadle::: třeba o rok?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

geryw
hodnocení

0x

Samozřejmě záleží na výrobci, já osobně už léta používám Castrol GTX3 a bez problémů. Taky jde o to, jestli ho koupíš někde stáčenej ze sudu (to ti prodají klidně Vegetol) nebo v originálním obalu. A expirační dobu olej samozřejmě má taky, pokud je měsíc prošlej, byl bych v klidu, ale po delší době bych ho tam radši nelil...

olaf71*
hodnocení

0x

k tomu Polskej filtr a je to :)

dej do autorizovaného servisu a máš klid.

já kupuji ve Ford servis plnou syntetiku Formula za 150 kč. litr.

hodnocení

0x

slyšel jsem že plná syntetika byva ve skutečnosti jen polo... že to tak někteři vyrobci mylně uvaději.. ale pokud je olej kvalitní tak je jedno jestli polo nebo full

revis
hodnocení

0x

Podívej se na specifikaci a najdi si, jaký olej je předepsaný pro motor tvého auta. Zhluboka se vykašli na značkové oleje, protože platíš za značku. Polosyntetika a plná syntetika jsou jenom bláboly na vysávání peněženek, procento podílu syntetického oleje je v objemu v podstatě zanedbatelné , pohybuje se v řádu jednotek procent . Jenom pár firem na světě vyrábí olej. Ostatní tomu dávají aditiva a značku. Těch už je tisíce. Řidší(polosyntetický) olej bych dával pro lepší startovatelnost v zimě, plnou syntetiku bych nedal do starších ojetých motorů, může se to roztéct na klice.České oleje za zlomkovou cenu proti zahraničním jsou v naprosto stejné kvalitě a pokud dodržím specifikaci,nemůžu mít problém.Kecy Škoda musí mít "Castrol" nech na manažerech Škody, kteří shrábli od Castrolu tučnou provizi. Mimochodem Castrol se v testech ( a jaký to byl bojovník už za komunistů) ukázal jako naprostý propadák.

asi tak nějak.. ja uvažuju že se vykašlu na kastrol a zkusím millers oil.. prý je dobrý a dělá oleje z první rafinace.. narozdil od castrolu.. a dělá i zavodni oleje.. a cena nižší než castrol..

jard*
hodnocení

jedna se mi oto že třeba Helix ultra. na netu seženeš 4 litry za 480kč ale také za 1480kč tak to mi neni jasný...

ladaadal*

Co ti na tom není jasné? Prostě si některý prodejce napálí víc, některý míň. Já kupoval 10 let DEU za 105 a teď mám ÖMV za 110, jen musíš najít správného prodejce.

autoo
hodnocení

Mate tip na dobre e-schopy.-ověřené.

No jestli ten za 480 nebyl Helis utra...*smich* Topra olej do vaše auto.

buss
hodnocení

0x

Nikdo nevíme, co vlastně koupíme, ale ceny jsou rozdílné, někdy až neuvěřitelně, i na výrobku za 100 Kč se dá udělat rozkmit 50 Kč. A je to u čehokoliv, stačí projet int, nedivím se. Je třeba smlouvat.

erik*
hodnocení

0x

od 45 kč výše

erikch*

jsou to jednoduchý počty-cena za barel(159 litrů) ropy je nějakých 110 USD,takže litr je za nějakých 0,70 USD,což je bratru 13,60 kaček za litr ropy-je pak cena za litr snadno získaného oleje(jednoduchá rafinace) třeba 50 kaček za litr něčím nedosažitelným-i tak je zisk víc jak 100%...

pit*

chtěl bych prosím vidět ten test olejů, je to možné? V životě jsem totiž žádný ještě neviděl a mám pochyb, že vůbec nějaký byl. Kdo by to asi zaplatil a jak by to trvalo dlouho. Castrol sice taky nemusím, ale test olejů je blábol!

Jinak co se týče polosyntetických a syntetických olejů, tak je to opravdu jen tahák peněz z pěněženek, protože málokterý olej je syntetický. Pokud se podíváte do technického listu výrobce tak zjistíte, že olej, který se na obalu pišní "Plně syntetický olej" je ve skutečnosti směs vysoce rafinovaných minerálních olejů. Pak jsou třeba oleje 10w40 (které se mezi laiky označují jako polosyntetika), ale ty mají někdy větší podíl syntetické složky nežli oleje 5w40 (které někdo považuje za syntetiku). Vyprdněte se na nějaký vžité názvy jako polo a plná syntetika, ale kupujte buď olej 5w nebo 10w podle toho, kde a jak s autem jezdíte.

Jinak ty levnější oleje nejsou mnohdy určeny pro český trh a jsou tudíž levnější (protože v ČR nás prostě berou na hůl). Někdo z prodejců vám pak ale řekne, že oleje které nejsou pro trh český, jsou méně aditivované a tudíž horší, někdo vám řekne, že pokud plní stejné normy jako olej pro čr, tak že jsou stejné. Rozhodněte se sám.

stirecek*
hodnocení

0x
Doba kdy se oleje dělili na polo nebo plnou syntetiku je dávno pryč. Koukni na specifikaci oleje pro tvůj motor a dle te specifikace kup olej. Na značce vůbec nezáleží, důležitá je specifikace.

ok®
hodnocení

0x

důležité je pravidelně měnit olej a máš klid! a neřeš značku!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]