Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škoda Felicia rezerva nádrže

Od: maikyy* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den mám škoda felicia r.v.1996 jednobod.vstřik. kolik litrů má nádrž od chvíle kdy se rozsvítí světlo rezervy? A jakým způsobem lze zjistit průměrnou spotřebu auta? děkuji za rady.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

wazi*
hodnocení

0x

Kolik litrů v nádrži přesně máte, když se rozsvítí hladový oko Vám přesně neřejnu, ale taková malá poučka zní, že když se Vám rafička palivoměru opře o spodní doraz tak je třeba na pumpu fakt hodně rychle (mám to od známého, který to má ověřený na hodně Feldách). Jinak průměrnou spotřebu si nejjednodušeji zjistíte, když naberete plnou, vynulujete počítadlo km, potom nějakou větší část nádrže projedete, natankujete do plna a spočítáte "množství paliva z druhého tankování"/ "počet ujetých km"x 100 a máte průměrnou spotřebu. Jinak lze ještě pravděpodobně zakoupit palubní počítač, kterej to za Vás udělá sám (zařízení se jmenovalo TC-6 a stálo nové okolo 3.500,- CZK) - případně koukněte googlem:

google.cz/...

doplněno 13.05.11 12:06:

Pokud chcete vyzkoušet ten dojezd na Vaší Feldě tak si naplňte 5-ti litrák, dejte do auta a pak jeďte než chcípne, budete tak vědět jak se chová přímo ta Vaše Felda. Pak už jen dolejete a hurá k pumpě :)

wazi*
hodnocení

0x

No a ještě - Felda měla dle provedení nádrž 42 (vstřik) nebo 47 (karburátor) litrů a z toho mělo být 6 litrů rezerva. Koukněte se na feliciaklub.cz/..., najdete tam určitě spoustu zajímavých informací.

ladislav
hodnocení

0x
Mám škoda Felicia 1.3 a po rozsvícení kontrolky benzínu se vejde 36 litrů po každé a na plnou nájedu max 500 km někdy i míň

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]