Nejste přihlášen/a.
Dají se nějak zjistit skutečně najeté kilometry v autě? Mám opel astra 2.0 DTI r.v. 2004 Ptal jsem se mechanika a ten mi řekl, že už se to dá smazat i z řídící jednotky a pak už to zjistit nejde. Je to dovoz z itálie. Pochybuju, že to má najeté přes 100 000 km i když je to po první majitelce. To jsou ty bazarové kilometry. Vše okolo 120 000 km.
Já nevím jak u OPLA, ale u koncernu VW to jde. Málokdo to ale ví. Přes Vag k can commander to dokáže odněkud načíst skutečný počet km, který je prý nesmazatelný. Nevím... Viděl jsem oktávku, 120.000 na tacháči a skutečný stav byl 360.000. Byl jsem u toho, když to jeden známý zjišťoval právě přes výše uvedený program a kabel.
Vše co lze zapsat lze i smazat, každou pamět lze upravit a naformátovat, řídící jednotku vyměnit, jde jen o to co vyměnit a co čím nahradit a za jakou cenu...Na Vašem místě bych raději nepátral, mohl by jste z toho mít infartkt...Samozřejmě že všechna auta z Itálie jsou po prvním majiteli a mají najeto od 119 tis do 149 tis km, bez ohledu na to, zda jsou 8 nebo 17 leté...kdyby na čelním skle auta vystaveného v bazaru nebop na internetu bylo reflexní barvou napsáno 349 tis km bez záruky, kdo by to asi koupil
Doporučuji pořádně prohlédnout auto. Pokud má auto narajtováno 350000, bude míra opotřebení interiéru i exteriéru naprosto odlišné, než u vozu s třetinovými kilometry. Volant, potahy, sedačky, pásy, nápravy, spodek auta, motor, panty atd atd. Vzhledem uváděnému stavu km může mít více věcí podezřele nový nebo naopak "ošoupaný" stav. Vše se samozřejmě dá vyměnit, ale ne vše se vyplatí vyměnit vzhledem k prodejní ceně, když do bazaru v mnoha případech stačí auto pořádně uklidit a naleštit... kdo se v autech vyzná, pozná i podle seriového čísla motoru, že se např v dané sérii vozů v době výroby nedodávaly a podobně...
Údajně se dá stav přepsat i v řídící jednotce (jak které), ale je to mnohem složitější než jen přepsat tachometr, takže velká většina přepisuje jen tacháč a skutečný stav se dá dohledat v řídící jednotce, ale ta může být klidně vyměněná. Řídící jednotky novějších aut už jsou lépe chráněné. Podle ošoupaného volantu nebo sedadel, toho taky moc nepoznáte, nikdo neví, jestli auto sloužilo denně ve městě nebo na dlouhých jízdách, kdy jednou bouchnete dveřmi a jedete nebo boucháte padesátkrát za den, takže z toho ty kilometrry taky moc "nevyčtete". Kde kdo vymění třeba půlku interiéru (volant, sedadla, čalounění...) a tam je pak vidět, že auto je opravdu málo jeté, ale to se dělá až u těch luxusnějších aut, u sedmiletého oplu by se to nevyplatilo. Jestli máte servisní knížku, tak není problém servisní úkony u opla ověřit.
doplněno 12.05.11 18:16:Ano serviska se dá za dvacku koupit, ale nesmí být mladší než auto. Razítka taky nejsou problém, právě proto jsem psal ověřit záznamy přímo u opla v databázi.
Na servisní knížku bych se příliš nespoléhal, celkem za levno se dá získat vyplněná, dle Vašich představ i s historií u výrobce.
Auto lze upravit, tak že sebelepší oko nic nepozná, ale jak psal stirecek u takto " levného" auta by se s tím nikdo moc nepáral. Diagnostikou to lze zjistit, ale pokud byl předešlí technik dostatečně šikovný, tak zkutečné km, už nikdo nedohledá. Pokud předešlí majitel o své auto hodně dbal, nepoznáte to ani na stavu. Kdybych chtěl kvalitní auto, tak volím koupi v CH nebo A.
jen tak naokraj pro "zasvěcené" co lze a nelze mazat a měnit v ŘJ-lze,a překvapivě poměrně snadno,i třeba u etalonu zabezpečení,bezpečnostních prvků,náskoku díky technice atd-čili u nové S8...Známý pracující v zastoupení Audi a zabývající se těmito elektronickými záležitostmi mi shodou okolností při návštěvě u něj ukazoval "lustraci" oné nějaké S8 a vcelku jsem čučel co všechno lze a jak "jednoduše"-samozřejmě se musí vědět a znát...No a pokud někdo prodává auta u nichž se to ziskem z prodeje vyplatí,tak se takové věci taktéž "naučí"...Je to stejné jako s PC-je nás velká skupina "uživatelů"(srovnání se spoustou mechaniků včetně většiny ve zn.servisech,kteří jsou schopni načítat,mazat závady s diagnostikou a ták...)no a pak je užší skupina velice schopných lidí,kteří už vědí jak se kam "nabourat",kde co jak obejít atd.(srovnání se stejnou užší skupinou lidí schopných nejen měnit kilometráž,ale i třeba identitu auta atd.)...Jsme češi-a tato oblast(jak co oje...at),v tom jsem sakra dobří...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.