Nejste přihlášen/a.
Dobrý den...Takže začnu mojí osobou...jsem zatím na základní škole v deváté třídě...a rozhoduji se co budu v budoucnosti dělat za práci...vím že chci dělat něco s automobily ale nevím co...zatím mě napadlo že bych mohl dělat buď automechanika ( práce rukama v dnešní době mizí tak bych chtěl dělat toto ) a nebo prodejce automobilů jako můj bratr...když bych dělal automechanika chtěl bych se pak vypracovat na pozici vedoucího autoservisu...a nebo prodejce aut...a proto právě potřebuji od vás radu...ať od vás kteří to děláte...a nebo od vás kteří to neděláte...( každý komentář mi pomůže )...chtěl bych vědět kolik kdo bere...co je lepší a tak...předem děkuji za odpovědi
osobně bych při této volbě šel do autodiagnostiky-už je to regulérní 4letý obor s maturitou-ono totiž s přibývajícími roky a elektronikou ve vozidlech už klasický obor automechanik nebude prostě "stačit"...,a k tomu je dobrý trošku ovládat PC,ale to asi v tvé generaci není problém(beru podle 11letáho syna,ten je v compech úplně někde jinde než já uživatel)...Prodejcem čehokoli můžeš být s jakýmkoli vzděláním-to je o přístupu,jednání apod.ne o vzdělání...Každopádně až budeš dělat cokoli(okolo aut) je to hlavně o šikovnosti,takže spíš se snaž dostat se k autům,jejich opravám apod.,ideálně někde ve šrotu si zkus vraky rozebírat-to ti hodně dá(kdysi dávno jsem s auty takhle začínal),příjdeš na to,že principiálně je to na jedno brdo,a pokud to "brdo" budeš znát,budeš to jen dopilovávat...Tak držím ti palce...!
Děkuji za odpověd i za názor...ano dnešní technika jde do předu a automechanik za chvíli nebude za potřebí...a ten autotronik...no nevím...ale to bych si pak kdyžtak mohl udělat rekvalifikaci...
Nevím odkud jsi, zde je výborná škola: issabrno.cz/...
A co mechanik motocyklů? Má pocit, že je přeautováno. Když jsem sháněl mechaniky do motoservisu, tak byli naprosto nedostatkoví, kdežto na auta se dali přehazovat lopatami. Zrovná v té škole mají tento obor a na úrovni.
Navíc, pokud budeš schopný, není tak velký problém si časem otevřít vlastní firmu. Prostorově i vybavením. A mít u toho ještě specialitzaci na elektroniku je úplně výhra.
Automechanik je dobrá práce, bohužel, polovina českých automechaniků jsou zloději. Co jsem zaslechl, tak v německu jsou automechanici "královsky" placeni, oproti ČR. Takže já být tak o 10 let zpátky, tak nejen že se víc učím, abych měl lepší známky, ale šel bych právě na automechanika, naučil se pořádně německy a dneska bych tu už nebyl. Možná bych šel i na vysokou, teď už bych jí měl za sebou. V práci uvažuju, že bych šel ještě dálkově studovat.
jak to myslíte s těma zlodějema? ono už to není takove jako kdysi.. za 1. je to tu uplně mizerně placené.. pokud nedělate sami na sebe tak to ani nema cenu, a ty dnešní auta opravovat je někdy za trest... nevim jak moc mate zkušenosti s autama ale někdy to je fakt zábava a člověk prudší povahy by to nemusel rozdýchat.. ta konstrukce je v dnešní době šilena.. kvuli pomalu vvyměně žarovek musite odstrojit pulku motoru... .. než se dostanete k samotnému jádru problému tak strávite pulku dne jenom odstrojovanim ruznych deklu, hadiček a buhvičeho..pak nastane problém, kdy zjistíte že by jste potřeboval dětskou ruku a nejlíp dva lokty.. není to tak růžové jak se může zdát.. a souhlasim že to je tady na houby placené..
v současnosti jsou u nás stále populárnější skůtry, nevím jaká bude situace až vystuduješ, ale dnes bych se zaměřil na několik málo kvalitních značek, nejlépe italských, o víkendu mlůžeš jezdit do Itálie pro ojetiny, v pracovní dny je prodávat a mezitím dělat jejich servis...
Nebo se domluvíš s bráchou a pojedete v tom společně, on auta a ty skůtry...
Kdoví jaká bude ekonomická situace za 4 roky, v každém případě se nevrátí doba, kdy bylo každé auto zakoupené v německu prodané ještě předtím než překročilo hranice...
Dnes jsou tam auta dražší než u nás, a ojebávat prodejem bouraných aut se stočeným tachometerem, nebo omůazených nebude donekonečna možné, za 4 roky budou vzájemně propojeny registry vozidel v celé EU a stočený tachometr zjsitíš hned, i jiný původ auta
už aby to bylo
Co slovo to perla. Kdyby jste o tom byznysu skutečně něco věděl, tak mlčíte. Je totálně přeojetinováno, a to již hodně let. Navíc každý chytrý člověk si dnes z ciziny nakupuje sám, než se nechat odrbat od garážových dovozců kteři dovezou mrtvoly na konci života, v garáží porovnají, nalakují a prodají nějaké kafce.
Pokud má kluk o řemeslo zájem, ať si namahá hlavu a oči, vzdělává se a kouká jak to dělají šmátkové a prodává svůj um a špičkové řemeslo. To má zlaté dno a dnes se na to zase přichází, protože skuteční odborníci ubývají. Každý chce jen dělat nějakého managera nebo obchodníka a odrbávat ostatní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.