Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Teče brzdová kapalina

Od: jarda1990 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, vlastním Škodu Favorit 1990 a teče mi brzdová kapalina ve spojení Hlavního brzdového válce a posilovače brzd (uchycené dvěma šrouby 13). Co jsem auto převzal, tak brzdová kapalina jen prolínala na válec a dělala vlhkou mapu. Teď je vidět, jak stéká,po utření posilovače na jeho spodní polovině, kapka. Vím, že je asi potřeba vyměnit brzdový válec, ale to je problém. Mohu totiž narazit na protáčení brzdových trubek při demontáži z válce a tudíž zakoupení i těch + hadic, kde to se spojem při povolení bude to samé.

Proto se ptám, jestli není nějaké těsnění mezi válem a posilovačem. Pokud by bylo, povolil bych jen ty dva šrouby 13, vložil těsnění a opět přimontoval válec k posilovači, aniž bych musel z válce sundavat trubky (jen bych to celé odklonil).

Je tam těsnění na výměnu, nebo musím koupit válec a opatrně skusit povolit ty trubky? Nechci do toho vložit moc peněz a opravu bych chtěl zvládnout sám. Už jsem na něm opravil kde co.

Odpovídejte prosím jen ti, co to už opravovali, nebo vědí oč se jedná.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jarda3*
hodnocení

2x

Je tam tesneni uvnitr valce, zkusil bych to sundat s namontovanyma trubkama a vymenit to tesneni (nebo vsechny ve valci) Kazdopadne v motorovem prostoru jeste matice celkem povolit jdou, prostriknout na nejaky den WDckem a pak je na to specialni stranovy klic - je sirsi a ma plosky z 5ti stran, aby se dal navliknout a matice se nezvejkla.

jarda1990
hodnocení

Můžete mi to těsnění na internetu najít. Vím o těsnění pístků uvnitř válce, ale myslel jsem těsnění až na konci spoje válec - posilovač. Abych ty pístky nemusel vytahovat (vytahování pístků z válce s namontovanejma trubkama by bylo asi peklo a to nemluvím o sundání nádobky z válce abych ty pístky odjistil). Ovšem nikdy jsem to nedělal, ale nebráním se tomu. Takže jak to je*hi*

ar*

Jardo1990 , žádné těsnění tam není, jsou "sjeté" gumičky v hlavním brzdovém válci a propouští. Jediná možnost je opravná sada a repas vlavního brzdového válce a nabo výměna za nový, nic jiného nepomůže.

jarda1990
hodnocení

Dnes jsem to rozebral (válec od posilovače) a je tam jen tvrdá plastová podložka ve tvaru C (jakoby naříznuté O). Jinak máte pravdu. Nakonec jsem koupil nový brzový válec (Fragokov SK) a jsem nadmíru spokojen. Vzal jsem ho i s nádobkou a spínačem ve víčku. Teď to jen odvzdušnit. Díky ARe ;)

hodnocení

2x

Přesně tak jak ti napsal ar drž se jeho odpovědí:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]