Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto-moto sport a bezpečnost

Od: cupakabra* odpovědí: 2 změna:

Dobrý večer všem.

Předem musím říct,že mám motoristický sport rád ,ale když se nad tím zamyslím,tak mě zaráží jedna věc : Při normálním provozu kdy se v obci pohybuje Xyz lidí je povolená rychlost v obci 50 km/h.A když člověk rychlost překročí a je změřen,tak je popotahován.A při ruzných rellye soutežích,kdy je kolem ,,trati,, ve městech i u cest několikanásobně více lidí,než v běžném provozu a rychlosti vozu jsou rovněž podstatně rychlejší,tak je toto v podstatě povolené.Není to z hlediska bezpečnosti přinejmenším ,,divné,,?Nevím jestli jsem to vyjádřil dobře,ale snad mi rozumíte.Jaký je Váš názor?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

vysvětlím Vám to z informací které mám.

Pokud je provozováno závodění na vozovce, ve městě i mimo, VŽDY je právně na určitou dobu změněno užívání komunikace. Ze silnice se stane závodní trasa, silnice je uzavřena a vždy před vlatsním kolem závodu jede vůz s červenou vlajkou a trasu uzavře pro všechny osoby (vyjímka závodníci)

Na takových závodech je nejvyšší komisař, který je proškolen, a zodpovídá. Můžu Vás ujistit, že pokud poslechnou všichni nařízení, nemůže se divákům nic stát...

viz:

cukrar.rajce.idnes.cz/...

doplněno 11.05.11 11:21:

cupáku, není zač děkovat,

je spousta papírování a povolování na závody po silnici. Dokonce je to občas i tak, že město si zadá "znalcům"zabezpečení. Proto potákáte za různých závodech stejé uzavírací auta, prapořečníky, technické zabezpešení atd...

Třeba obalit stromy po celé trace molitany a podobným zařízením je na několik nákladáků...

Proto závodníci musí platit vysoké startovné, aby si chvilku zajezdili na okruhu...

Hlavěn aby se všichni zdraví vrátili.

cupakabra*
hodnocení

děkuji Vám Milane za první přízpěvek a osvětu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]