Nejste přihlášen/a.
Zdravim,
mam mensi problem, cistil som vnutrajsok auta a bol mi doporuceny a dany produkt ktory som teda vyskusal ale bolo to doma riedene a asi malo takze vnutorna latka ktora je na strope sa odlepila a teraz vysi zo stropu iba za kraje, co s tym robit? poradite mi nejaka dobre lepidlo alebo tak?
diky
Nevím,jak se střešní čalounění dělá u nových aut,ale u Škodovek byl strop napjaty přes pružné dráty a nebyl nalepený.Pod koženkou byla ještě izolační vrstva z pěnového plastu a jen tato byla přilepena na plechu.Čištění autočalounění provádím vysavačem za mokra a vlhkost z čalounění dokonale odsaji.Pak se nestane,že se to příliš namočí a než to vyschne,tak to visí jako mokrý hadr.
JABRAKA
bohužel bude muset celá stropnice dolů,tzn.odplastovat veškeré sloupky,sluneční clonítka,madýlka a ták(dle modelu a typu auta),poté je buď stropnice většinou lepená a v případě seriového šíbru vesměs na obdobě "suchých zipů"...Jakmile bude dole-velmi opatrně,samozřejmě ručo fůčo,s trpělivostí(od zadu)prsty oddělovat po celé šířce,aby se "nezlomila"...,tak jí doodlepit z jedné strany a podlepovat k druhé straně-použít Chemopren na textilie(nevím přesné označení-ale je to ten lepší a i dražší a ve speciálkách vám poradí),dříve jsem si s tím čalounil celou R19,krom sedáků a nedávno jsem s tím řešil mikroplyš(a že to byla velmi slaboučká vrstvička-mnohem slabší než je na stropnicích)a neprosáklo(a o to jde,jinak Chemopren drží velmi spolehlivě- u R19 už asi 4 roky)...Je dobré jemně rozprostírat štětečkem,chvilku nechat ovadnout a nějakou plastovou jakoby stěrkou finálně "zažehlit"...Hlavně trpělivost-a ještě o jaké jde konkrétně auto? No a závěrem,pro příště,velmi účinným čistícím prostředkem na textilie je Perchloretylen(dříve se používal v čistírnách coby chem.čistící prostředek po celé ČSSR-funguje spolehlivě a šetrně zároveň,bohužel není "eko")-nestojí ranec a oproti všelijakým "mega super" atd.čistítkám fakt funguje...
není to až zas tak dramatické,jak to může vypadat...Podstatné je,jak jsem již shora naznačoval,trpělivost...,no a i když s tím nemáte žádné zkušenosti,tak s podrobnějším návodem byste to měl v poho zvládnout...(pokud jste alespoň trošku man.zručný)na druhou stranu to nemá cenu nějak hrotit,ale počítejte s tím,že onu práci si nechá kdokoli to bude dělat ,řádně zaplatit...Cena jiné stropnice z vrakáče určitě min.1000,-1500,- a stejně se musí původní odlepit a "nová" přilepit...Takže tomu stejně "neutečete"-jediný rozdíl bude v tom "znovupodlepení" látky...
ajaj, tak to ste ma moc nepotesili cele zle
ale jazdit s tym nemozem, ked niekto sedi obcas vzadu ma tu latku na hlave :D a co je horsie stale sa to odlepuje viac a viac, pomaly mi to uz zavadza vo vyhlade v spatnom zrkadle...
bohužel samo se to "neuzdraví"-ať tak či onak,bude muset stropnice dolu-ale na druhou stranu se není fakt čeho bát,i když jste to nikdy neřešil a nedělal...,všechno je jednou poprvé...vcelku velkou výhodou je relativně malá plocha stropnice u A3,mnohem horší to je u kombíků...no je na vás,zda zvolite "samodoma" nebo tuto záležitost někomu zadáte-jediný rozdíl bude v ceně(no a asi i čase)-pokud budete opravdu trpělivý a nejste úplné dřevo(víte jak to myslím),tak to zvládnete!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.